Slávisté odletěli do Londýna. Tlačit chtějí i na Stamford Bridge, Král má slíbený Luizův dres

Slávisté odletěli do Londýna na odvetu čtvrtfinále Evropské ligy s dvoudenním předstihem. Pokud chtějí mezi nejlepší čtyři týmy soutěže, musí znovu donutit Chelsea k chybám a tentokrát je i využít.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alex Král se nejspíš na hřišti tentokrát střetne i se svým "dvojníkem" Davidem Luizem

Alex Král se nejspíš na hřišti tentokrát střetne i se svým "dvojníkem" Davidem Luizem | Foto: Paul Childs | Zdroj: Reuters

„Když budeme hrát stejně, jako jsme hráli první zápas, můžeme vstřelit gól. Dělalo jim to velké problémy. Vytížení je pro oba týmy stejné. Oni i my jsme odehráli těžké utkání. Čekáme, že budou chtít postoupit, a v prvním zápase viděli, že to není jednoduché. Očekávám, že budou v nejsilnější sestavě,“ řekl na Radiožurnálu před odletem slávistických fotbalistů do Londýna Alex Král.

Komise rozhodčích: Slavia měla v derby kopat dvě penalty, v Plzni sudí nechybovali

Číst článek

Slavia má hodně náročný program. Tři dny po domácím zápasu čtvrtfinále Evropské ligy s Chelsea přivítala v Edenu i Spartu, o 40 hodin později už se sešívaní hlásili před odletem do Londýna. Oproti prvnímu zápasu se dají čekat i změny v sestavě, minimálně návrat Tomáše Součka po karetním trestu.

„Suk je hodně kvalitní hráč, jsme na něj zvyklí a bude to určitě obrovská pomoc,“ potvrzuje Alex Král.

„Tomáš je naše chobotnice ve středu zálohy, odebírá neskutečné množství míčů. Je dobrý v defenzivě i zakládání postupných útoků, je schopný se dostat i do zakončení před bránou,“ přidává svůj názor asistent trenéra Slavie Zdeněk Houštecký.

I on bude znovu při zápase Evropské ligy s týmem. Kvůli trestu strávil odvetu se Sevillou pouze v pozici televizního spolukomentátora, při domácím zápase s „blues“ zase seděl s delegátem UEFA na tribuně.

Tři tisíce fanoušků

„Doma jsme viděli, že jsme s Chelsea hráli absolutně otevřený zápas. Určitě budeme hrát aktivně a budeme se snažit, aby Chelsea udělala chyby. Udělali je u nás a nevyužili jsme je, na konci zápasu jsme dostali po naší chybě nešťastný gól. Ale to je fotbal a pojedeme se porvat o postup,“ plánuje Houštecký.

Odveta čtvrtfinále Evropské ligy se hraje ve čtvrtek od devíti hodin večer, jelikož Pražané první zápas prohráli 0:1, musí na Stamford Bridge minimálně dvakrát skórovat. Za vedoucím týmem české ligy se do Londýna chystají i skoro tři tisícovky fanoušků a těší se na životní zážitek.

Jeden z nich čeká také Alexe Krále. Už po utkání v Edenu se setkal s Brazilcem Davidem Luizem, ke kterému je často přirovnáván. Na čtvrteční večer jsou dohodnutí znovu.

„Jsme domluvení, že si vyměníme dres, ale na to se teď vůbec nesoustředím. Cíl je postup, a co bude po zápase, je příjemné, ale soustředím se na zápas,“ prohlašuje Alex Král. Radiožurnál odvysílá čtvrteční zápas v přímém přenosu, server iROZHLAS nabídne textový online. 

vman, jsu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme