Šéf disciplinárky Baček nevyloučil uzavření slávistického stadionu. Klub přijal mimořádná opatření

Pokuta až deset milionů korun nebo uzavření celého stadionu. Takové tresty hrozí fotbalové Slavii za to, že její fanoušci v nedělním domácím ligovém utkání s Olomoucí házeli světlice do sektoru hostujících příznivců.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 19:21 29. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbaloví fanoušci Slavie Praha v utkání s Olomoucí

Fotbaloví fanoušci Slavie Praha v utkání s Olomoucí | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Do úvahy připadá nejenom proměnění té podmínky v nepodmínku, ale i uložení dalšího trestu. Logicky může následovat i uzavření celého stadionu,“ řekl Radiožurnálu předseda Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace Richard Baček.

Strašně ublížili Slavii, kritizuje Tvrdík fanoušky, kteří házeli pyrotechniku do hostujícího sektoru

Číst článek

Podle něj se na případné výši trestu může podepsat i to, že Slavia měla na nedělním utkání s Olomoucí kvůli trestu z minulé sezony uzavřenou tribunu Sever, kterou bude mít podmínečně uzavřenou ještě v jednom zápase.

Výši trestu pro Slavii by měla disciplinární komise vynést po svém zasedání ve čtvrtek. Šéf pražského klubu Jaroslav Tvrdík na twitteru uvedl, že Slavia spolupracuje s policií na identifikaci fanoušků, kteří světlice házeli.

Fotbalisté Slavie odsoudili vhazování světlic do sektoru olomouckých fanoušků hned po zápase. Po výhře nepřišli na klasickou děkovačku až ke svým divákům, ale stoupli si netradičně až k velkému vápnu.

„Naházeli dýmovnice do druhého kotle, což se nám hráčům nelíbilo. Proto jsme k nim nešli na děkovačku, abychom ukázali, že nejsme pro, aby tohle dělali,“ řekl brankář Slavie Ondřej Kolář.

Slávistické vedení přijalo opatření

Na mimořádném pondělním podvečerním zasedání představenstva klubu přijala Slavia další opatření proti přibývajícím incidentům na svém stadionu. Tvrdík je zveřejnil na twitteru v několika bodech. Později se objevila rozšířená zpráva i na klubovém webu.

S účinností od 1. srpna se mění v Edenu návštěvní řád. Nejvýraznější novinkou bude v případě incidentu ohrožujícího bezpečnost a zdraví diváků udělení doživotního zákazu vstupu na stadion.

Dovybaven bude kamerový systém a diváci se nebudou moct libovolně pohybovat po stadionu. Klub rovněž nebude až do odvolání podporovat fanouškovské aktivity tribuny Sever.

Václav Rokyta, mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme