Policie obvinila slávistického fanouška z loupeže. Po zápase s Karvinou ukradl sparťanský dres

Policie obvinila čtyřiadvacetiletého fanouška fotbalové Slavie, který po nedělním ligovém zápase v Karviné napadl jiného diváka a sebral mu sparťanský dres. V úterý to řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Obviněný může za loupež strávit ve vězení až deset let.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Slavie pochodují na fotbalové derby na Spartě (ilustrační foto)

Fanoušci Slavie pochodují na fotbalové derby na Spartě (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Dvaatřicetiletý muž z Třinecka během děkovačky po bezbrankovém utkání podle serveru idnes.cz vytáhl z tašky sparťanský dres a zamával s ním rumunskému záložníkovi Slavie Nicolaemu Stanciovi, který v minulosti hrál za Spartu. Toho si všiml slávista a po zápase si na příznivce domácího celku počkal.

Představenstvo fotbalové Slavie přijalo pokutu i uzavření stadionu. Odvolá se jen proti podmínce

Číst článek

„Nejprve se pokusil muže kopnout do hlavy. Napadený ale stačil ráně uhnout. Pak mu agresor vytrhl z ruky brašnu s dresem a utekl,“ řekla mluvčí. Kriminalisté muže vzápětí zadrželi a v pondělí jej obvinili z loupeže.

Fotbalové dresy byly hlavním cílem i další loupeže. Loni v říjnu skupina chuligánů, kteří se spojují s ostravským Baníkem, přepadla fanoušky Opavy. Ti se vraceli auty ze zápasu v Brně. Kriminalisté obvinili 11 lidí.

Podle policie si skupina počínala hodně organizovaně. Údajně se někteří její členové vmísili i do kotle opavského celku během zápasu, který tým odehrál 7. října v Brně s Bohemians Praha 1905. Pak vybraný vůz sledovali celou cestu z Brna až na Opavsko.

Nedaleko obce Březová pak zinscenovali situaci s defektem a vůz donutili zastavit. Další auta mu pak zablokovala cestu. Z nich vyskákali kuklami maskovaní násilníci a obklíčili vůz. Rozbili čelní sklo, vytáhli klíče ze zapalování a zahodili je. Pak z kufru ukradli batoh s osobními věcmi a peněženkou a také vlajky a šály opavských fanoušků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme