Slavia nastoupí ve třetím předkole Ligy mistrů proti maďarskému Ferencvárosi. Utkají se příští středu

Fotbalisté pražské Slavie nastoupí ve 3. předkole Ligy mistrů podle očekávání proti Ferencvárosi. Budapešťský tým postoupil z 2. předkola poté, co ve venkovní odvetě zvítězil ve Vilniusu nad Žalgirisem 3:1. Úvodní zápas doma vyhrál maďarský šampion 2:0.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 21:46 27. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Slavia Praha a FC Slavoj Vyšehrad

SK Slavia Praha a FC Slavoj Vyšehrad | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Slávisté načnou 3. předkolo příští středu venku, odveta se bude hrát v Edenu v úterý 10. srpna. Červenobílí budou letos usilovat o historicky třetí postup do základní skupiny Ligy mistrů. V kvalifikaci musejí přejít přes dvě předkola.

Sparta se postavila za olomouckého Poulola. Kvůli rasistickému chování fanoušků zkoumá videozáznam

Číst článek

Ferencváros začal v dnešní odvetě pasivněji, ale minutu před pauzou utnul nápor domácích po protiútoku Ryan Mmaee. Třiadvacetiletý útočník s marockým a belgickým občanstvím pak v 72. minutě přidal zblízka i druhý gól. Litevský mistr v nastavení po rohu snížil, ale poslední slovo měl střídající slovenský reprezentant Róbert Mak.

Ferencváros nastoupil v sestavě: Dibusz - Wingo, Blažič (76. Vécsei), S. Mmaee, Csontos - Somália (57. Sigér) - Charatin, Zachariassen - Uzuni (76. Mak), R. Mmaee, Nguen (69. Zubkov).

Slavia se s Ferencvárosem ve velkých pohárových soutěžích ještě neutkala. Soupeře ale v roce 1986 dvakrát porazila v letním Poháru Intertoto a ve 30. letech minulého století proti němu hned osmkrát nastoupila ve Středoevropském poháru.

Ferencváros naposledy nastoupil proti českému soupeři v pohárech v roce 2004, kdy ho v kvalifikaci Ligy mistrů po prodloužení vyřadila Sparta. V sezoně 1999/00 přes budapešťský celek přešly také Teplice v Poháru UEFA. V roce 1975 dokráčel vítěz posledních tří sezon maďarské ligy až do finále tehdejšího Poháru vítězů pohárů, vloni si zahrál skupinu Ligy mistrů.

Jistota postupu do skupiny

Slavia má jako jediný z českých pohárových zástupců jistotu, že si na podzim zahraje skupinu. I pokud by červenobílí v kvalifikaci nepřešli ani přes jednoho soupeře, čekala by je aspoň skupina nově vzniklé Evropské konferenční ligy.

Legia Varšava zvítězila v odvetě 2. předkola v Tallinnu nad Florou 1:0 a po domácí výhře 2:1 stvrdila postup. Pekhart, který startoval na nedávném evropském šampionátu, na rozdíl od úvodního zápasu tentokrát chyběl v základní sestavě a naskočil až v 71. minutě.

O čtyři minuty dříve rozhodl jedinou brankou po centru z hranice malého vápna Lopes a navázal na vítězný gól z prvního utkání. Flora krátce předtím za stavu 0:0 dostala míč do sítě, ale rozhodčí posoudili spornou situaci jako ofsajd.

Omonia i podruhé podlehla Dinamu, tentokrát 0:1, a s kvalifikací nejprestižnější klubové soutěže se rozloučila. Po venkovní prohře v Záhřebu 0:2 mohl v domácí odvetě po necelé půlhodině snížit ztrátu na polovinu český bek Lecjaks, ale z úhlu před brankářem neuspěl.

Po změně stran měli více šancí hosté a v 79. minutě definitivně rozhodli. Po přímém kopu se hlavu trefil Menalo. Lecjaks na rozdíl od Pekharta odehrál celý zápas a byl velmi aktivní. Neprosadil se však ani v nastavení, kdy těsně minul.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme