Slávistický brankář Kolář byl před penaltou nervózní, ligovou trefou si splnil sen

Do střeleckých statistik fotbalové ligy se zapsal další gólman. Slavia porazila ve druhém kole Příbram 3:0 a poslední branku dal v samotném závěru z penalty Ondřej Kolář. Stal se tak šestým brankářem v samostatné historii české nejvyšší soutěže, který vstřelil během ligového utkání gól.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Slavie Ondřej Kolář.

Brankář Slavie Ondřej Kolář. | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Celá lavička na mě řvala, ať běžím, tak jsem neváhal a vzal jsem si to. Doufal jsem, že si dám někdy v lize gól. Povedlo se mi to v pětadvaceti letech, takže to mám splněné a teď už je na našich hráčích, aby je dávali,“ popsal po utkání Kolář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Kolář se stal šestým skórujícím brankářem v historii české ligy. Více v příspěvku Mirka Vasiće

„Už několikrát jsme se o tom bavili. Byl to i takový můj slib, když se v zimě rozhodl zůstat v době, kdy hrozil jeho odchod. Byla to jedna z dohod, kterou jsme mezi sebou měli,“ navázal trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Kolář se rád zapojuje do rozehrávky a je známý svou velmi dobrou hrou nohama. „Na tréninku jsou srandovní hry, kdy gólmani po centru zakončují nebo kdy máme penalty. Párkrát jsem to zahrával, ale v zápase je to něco jiného. Byl jsem nervózní, kdybych nedal, tak by byly samé posměšky a všichni by si na mě ukazovali,“ dodal reprezentační brankář.

Kolář v posledních sekundách zápasu bezpečně penaltu proměnil. K další se ale asi jen tak nedostane.

„Já si myslím, že tohle byla výjimečná situace. Není to dobré ani směrem k soupeři. To by se muselo stát, že nedáme několik penalt v řadě, a museli bychom po něm sáhnout,“ dodal Trpišovský.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme