Tvrdík označil pozvání VIP hostů na utkání Slavie za morální selhání. Fanouškům se omluvil

Předseda představenstva fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík se omluvil za pozvání VIP hostů na čtvrteční domácí zápas úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy s anglickým Leicesterem. Označil to za morální selhání, protože v době přísných opatření proti šíření koronaviru nemohou na tribuny fanoušci. Pražský klub by měl být podle Tvrdíka vzorem a pozitivním symbolem.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Epidemiolog a bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula (vpravo dole) sleduje utkání Slavia Praha proti Leicesteru

Jaroslav Tvrdík se omluvil fanouškům za pozvání VIP hostů na utkání Slavie s Leicesterem City | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Fotografové zachytili na tribuně v Edenu bývalého ministra zdravotnictví a epidemiologa Romana Prymulu, s nímž premiér Andrej Babiš (ANO) na základě návštěvy utkání ukončil spolupráci.

Odpoledne Prymula volal po zpřísnění opatření, pak šel na zápas Slavie. Babiš s ním ukončil spolupráci

Číst článek

Mezi prominentními fanoušky byli i kancléř prezidenta Vratislav Mynář, europoslanec ODS Alexandr Vondra, tenistka Petra Kvitová nebo generální ředitel České televize Petr Dvořák. Diváci měli respirátory, ale seděli blízko sebe. Mezi některými skupinami byla podle snímků mezera pouze na jedno volné sedadlo.

„Pozvání VIP hostů na zápas bylo v intencích toho, že máme být jako přední český klub vzorem a pozitivním symbolem a na zápasy nemohou všichni naši fanoušci, morálním selháním. Omlouváme se,“ napsal Tvrdík v pátek na twitter.

Slavia neporusila zadne epidemiologicke narizeni. Vsichni hoste jsou dlouholetymi fanousky klubu, prosli PCR testy a netestujeme nazorovou prislusnost nasich fans. Soucasna etapa pandemie v CR vsak vyzaduje vice nez cokoliv jineho solidaritu. V tom jsme udelali obrovskou chybu.

23:08 – 18. 02. 2021

11 564

V Česku aktuálně platí nejvyšší stupeň pohotovosti protiepidemického systému (PES), ve kterém jsou povoleny pouze profesionální sportovní soutěže bez diváků. Tvrdík před zápasem s Leicesterem oznámil, že se na tribuny dostane v rámci pilotního projektu několik stovek lidí, kteří předtím podstoupí PCR test na covid-19 a budou mít respirátor FFP2.

Bývalý ministr obrany už ve čtvrtek zdůraznil, že Slavia neporušila žádná epidemiologická nařízení, protože všichni hosté jsou dlouholetými fanoušky úřadujících českých mistrů a absolvovali PCR testy. „Současná etapa pandemie v Česku však vyžaduje více než cokoliv jiného solidaritu. V tom jsme udělali obrovskou chybu,“ uvedl Tvrdík.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme