Slavií znovu zmítá koronavirus, před utkáním s Nice mají pozitivní test tři hráči základní sestavy

Fotbalisté pražské Slavie budou ve čtvrtečním utkání 3. kola základní skupiny Evropské ligy s Nice oslabeni o tři hráče základní sestavy. Podle předsedy představenstva klubu Jaroslava Tvrdíka měli pozitivní test na koronavirus.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislav Tecl ze Slavie Praha

Stanislav Tecl ze Slavie Praha | Zdroj: Profimedia

„Před zítřejšími testy UEFA je jasné, že Slavii budou chybět v zápase s Nice z důvodu pozitivního výsledku v preventivních klubových testech tři hráči základní sestavy - reprezentanti,“ uvedl Tvrdík na sociální síti twitter v pondělí večer.

Pred zitrejsimi testy UEFA je jasne, ze Slavii budou chybet v zapasu s Nice z duvodu pozitivniho vysledku v preventivnich klubovych testech tri hraci (reprezentanti) zakladni sestavy 😰 mame obavu, ze vyjezd do Izraele nas prisel skutecne draho.

21:49 – 02. 11. 2020

10 414

Slávistický šéf se domnívá, že se trojice mohla nakazit během úvodního kola skupiny, které Slavia 22. října odehrála v Izraeli proti Beer Ševě. Za domácí tým smělo z rozhodnutí UEFA nastoupit i několik hráčů, kteří měli pozitivní test na koronavirus.

Podle Hapoelu nešlo o nově nakažené, už prošli povinnou karanténou a nebyli infekční. „Máme obavu, že výjezd do Izraele nás přišel skutečně draho,“ podotkl Tvrdík.

Slávisté už v Izraeli kvůli koronaviru postrádali dvojici Tomáš Holeš, Peter Olayinka. Oba se již uzdravili a zasáhli do utkání 2. kola skupiny proti Leverkusenu, který Pražané doma porazili 1:0. S Beer Ševou naopak prohráli 1:3 a ve skupině mají stejně jako zbylí tři soupeři po třech bodech.

Koronavirová opatření se v jednotlivých zemích v souvislosti s fotbalem výrazně liší. Zatímco v Izraeli směli nastoupit i hráči s pozitivním testem, minulý týden naopak za Crvenou zvezdu Bělehrad nemohl proti Liberci hrát záložník Guélor Kanga, přestože už byl několik dnů na covid-19 negativní.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme