Slavia večer v Boleslavi nastoupí. Tvrdík ujistil, že výsledky druhých testů byly negativní

Pondělní další testy u fotbalové Slavie, která má v kádru jednoho nakaženého novým typem koronaviru, dopadly negativně. Pražané tak mohou večer v Mladé Boleslavi vstoupit do obnovené sezony první ligy. Na sociální síti o tom informoval předseda představenstva lídra tabulky Jaroslav Tvrdík.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Slavia Praha a FC Slavoj Vyšehrad

SK Slavia Praha a FC Slavoj Vyšehrad | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Jeden pozitivní případ nemoci covid-19 odhalila první vlna testování vedle Slavie i v kádru jejího úvodního soupeře Mladé Boleslavi. Kontrolní testy v minulém týdnu ale skončily negativně stejně jako u Pražanů. Výsledky další vlny testování u Středočechů zatím klub ani Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže, neoznámily.

Jaký bude restart ligy? Týmy čeká náročný program i nové pravidlo, sezona může skončit bez mistra

Číst článek

Druhé testování muselo těsně před vstupem do obnovené sezony absolvovat všech 32 týmů první a druhé ligy. Identitu nakažených klub LFA ani krajská hygienická stanice nezveřejňují. Mezi koncem základní části a začátkem nadstavby všechny kluby čeká ještě třetí kolo plošného testování.

V případě pozitivního nálezu rozhoduje o dalším postupu hygienická stanice, u Mladé Boleslavi ani Slavie nemusela vzhledem k pouhému jedinému případu sáhnout k plošné karanténě celého týmu. Pražané v minulém týdnu na tři dny přerušili trénink a z preventivních důvodů byli v klidovém režimu. Ani jeden z obou nakažených hráčů neměl příznaky nemoci covid-19.

Restartovaná sezona se v sobotu po dvou a půl měsících znovu rozběhla dohrávkou 23. kola, ve které Teplice porazily Liberec 2:0. Naplno obnovený ročník profesionálních soutěží začíná v tomto týdnu. V úterý a ve středu je na programu 25. kolo nejvyšší soutěže, hraje se i druhá liga.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme