Rozhodne až odveta. Slavia musela s Legií dvakrát dotahovat, další šance po pauze nevyužila

Fotbalisté pražské Slavie v úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy remizovali doma s Legií Varšava 2:2. Všechny góly padly v první půli, český mistr dvakrát dotahoval. Na branku Mahira Emreliho z 20. minuty odpověděl Alexander Bah, za chvíli poslal hosty znovu do vedení Josip Juranovič, ale ve třetí minutě nastavení úvodního dějství opět srovnal Lukáš Masopust.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 21:16 19. 8. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Rafael Lopes z Legie a Ibrahim Traoré ze Slavie

Zleva Rafael Lopes z Legie a Ibrahim Traoré ze Slavie | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Ze základní sestavy Legie těsně před výkopem vypadl český reprezentační útočník Tomáš Pekhart, který se zranil při rozcvičce. Odveta se hraje za týden v Polsku.

Utkání Slavia Praha - Legia Varšava jsme sledovali ONLINE.

V základní sestavě Slavie scházel útočník Kuchta, který začal jen mezi náhradníky a na hrotu ofenzivy nastoupila jedna z letních posil Schranz. Stejně jako v odvetě 3. předkola Ligy mistrů nasadil kouč Pražanů Trpišovský na stopera jinak defenzivního záložníka Holeše a ve středu pole opět dostal šanci Hromada. Odchovanec Slavie Pekhart po zranění na předzápasové rozcvičce nebyl ani na lavičce.

Červenobílí zahrozili jako první, Simova hlavička z hranice malého vápna šla v 10. minutě těsně mimo. Ve 20. minutě otevřeli skóre hosté. Na nákop od Nawrockého si naběhl Emreli a těsně zpoza vápna přeloboval brankáře Koláře, který nejistě vyběhl.

Slávisté srovnali ve 33. minutě. Masopust rozehrál rohový kop po zemi do vápna a nabíhající Bah s pomocí brankové konstrukce překonal Boruce. Hned za tři minuty ale vítěz posledních dvou sezon polské ligy znovu vedl. Pravý bek Juranovič dostal ve středu pole plno volného prostoru, potáhl míč a pak dalekonosnou ranou k tyči zaskočil Koláře.

Favorit ale do přestávky znovu vyrovnal. Stanciu ještě ve velké šanci za obranou zamířil mimo, ale ve třetí minutě nastavení se po levé straně protáhl Traoré a z druhé vlny nabíhající Masopust bez problémů trefil branku.

Po změně stran výrazně ubylo šancí. Slávisté byli mírně aktivnější, šance si ale vytvořili až ke konci zápasu. Během druhé půle se navíc zranil Masopust a nahradil ho sedmnáctiletý mladík Samek, jenž debutoval v evropských pohárech.

První větší možnost druhé půle měl až v 77. minutě Stanciu, v nadějné pozici ale pálil jen slabě do Boruce. Následně skončila tečovaná střela střídajícího Lingra těsně mimo tyče. Když se v 82. minutě neprosadil ani další čerstvý hráč Tecl, Legia, která do 4. předkola Evropské ligy stejně jako Slavia přešla po vyřazení z kvalifikace Ligy mistrů, už remízu udržela.

Pokud Pražané polského šampiona vyřadí, získají za účast ve skupině prémii 3,63 milionu eur (92,3 milionu korun). V případě vypadnutí čeká na červenobílé nově vzniklá Evropská konferenční liga, za start v ní by inkasovali 2,92 milionu eur (74,3 milionu korun).

Úvodní utkání 4. předkola fotbalové Evropské ligy:

Slavia Praha - Legia Varšava 2:2 (2:2)
Branky: 33. Bah, 45.+3 Masopust - 20. Emreli, 37. Juranovič. Rozhodčí: Zwayer - Foltyn, Dietz (všichni Něm.). ŽK: Oscar, Traoré - Rose, Luquinhas. Diváci: 14 543.

Sestavy:
Slavia: Kolář - Bah, Holeš, Zima, Oscar - Traoré, Hromada (46. Kuchta) - Masopust (67. Samek), Stanciu (82. Tecl), Sima (61. Ekpai) - Schranz (61. Lingr). Trenér: Trpišovský.
Legia: Boruc - Juranovič, Rose (46. Holownia), Wieteska, Nawrocki, Mladenovič - Skibicki (46. Rosolek), Martins, Lopes (46. Josué), Luquinhas - Emreli. Trenér: Michniewicz.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme