Trest pro Tvrdíka? Šéf AS Řím kvůli podobným komentářům nesmí tři měsíce na evropské poháry

Pro fotbalovou Slavii by mohlo mít vyřazení v předkole Ligy mistrů s Dynamem Kyjev ještě další dohru. Konkrétně pro jejího šéfa Jaroslava Tvrdíka. Předseda klubového představenstva se opřel do vedení Evropské fotbalové unie UEFA na svém twitterovém účtu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Tvrdík, šéf Slavie

Jaroslav Tvrdík, šéf Slavie | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

Jaroslav Tvrdík mířil na UEFA ve dvou svých už vymazaných tweetech. Osočil ji z možné podjatosti. Dynamo Kyjev totiž vede Ihor Surkis a jeho bratr Hrihorij je místopředsedou UEFA.

Hráli jsme nadstandardní fotbal, ale mrzí nás proměňování šancí, říká po vyřazení slávista Kolář

Číst článek

Tvrdík ještě během zápasu v Kyjevě po sporně neuznaném gólu Slavie napsal: „Jestli existuje spravedlnost, za první i dnešní zápas, tak to kluci otočí. Panu Surkisovi i jeho spolku navzdory!“

Druhý gól v Kyjevě Slavia dostala z ofsajdu, prohrála 0:2 a po utkání její šéf ještě přidal.

„Rozhodčí hrubě ovlivnili oba zápasy. Místopředseda Surkis by měl odstoupit a UEFA se nesmí divit, co fanoušci oprávněně skandují ve spojení s jejím jménem,“ připomněl Tvrdík oblíbený pokřik fanoušků „UEFA, mafia“.

Nemůžu se k tomu vyjádřit, vyhnul se trenér Slavie Trpišovský po utkání v Kyjevě hodnocení rozhodčích

Číst článek

Kontrolní a disciplinární komise UEFA řešila nevhodné chování funkcionářů za poslední rok dvakrát. Naposledy začátkem května potrestala šéfa AS Řím Jamese Pallotu, kterému zastavila činnost na tři měsíce při zápasech evropských pohárů. K tomu italský klub dostal pokutu 19 tisíc eur, ale jako souhrnný postih za víc přestupků.

Pallotta ale kritizoval rozhodčí v rozhovorech s médii a ne na sociálních sítích jako Jaroslav Tvrdík. Navíc by na Tvrdíka někdo musel disciplinární komisi oficiálně upozornit. Jestli Dynamo Kyjev má něco podobného v úmyslu, se Radiožurnál snažil zjistit, klub ale zatím neodpověděl.

Sám Tvrdík nezvedal telefon a klub se nechce k tweetům svého předsedy vyjadřovat.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme