Slavia – Mladá Boleslav 3:2. Sešívaní v závěru hazardovali s náskokem, přesto vedou ligu o 4 body

Fotbalisté Slavie Praha s přehledem reagovali na včerejší vítězství Plzně ve Zlíně a v čele Fortuna Ligy mají znovu čtyřbodový náskok. Vítězství 3:2 nad Mladou Boleslaví zařídili Milan Škoda, Mirolslav Stoch a Peter Olayinka. Za hosty v závěru zdramatizoval zápas Nikolaj Komličenko.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Škoda poslal Slavii do vedení proměněnou penaltou

Milan Škoda poslal Slavii do vedení proměněnou penaltou | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Fotbalisté Slavie už týden dopředu vědí, že zimní přestávku stráví jako vedoucí tým ligy. Po vítězství nad Mladou Boleslaví opět zvýšili svůj náskok na Plzeň na 4 body, ligový podzim zakončí příští pondělí v Jablonci.

Karviná po výhře nad Jabloncem už není poslední, tři body berou i Olomouc a Baník

Číst článek

Sešívaní si za šestým domácím vítězstvím v řadě šli od první minuty. Velké šance měli Škoda, Traoré i Stoch, jenže proti všem zvládl zakročit gólman Středočechů Šeda. Až na konci první dvacetiminutovky si Džafić pomohl ve vápně faulem a rozhodčí Proske odpískal penaltu.

Zatímco si sudí kontroloval své rozhodnutí u videa, míč si připravil Milan Škoda a po potvrzení pokutového kopu střílel přesně k pravé tyči. Šeda sice směr střely vystihl, ale nedokázal zasáhnout.

Domácí nevyužili další šance, a tak mohli Středočeši po pauze vyrovnat. Po chybě slávistické obrany šel Komličenko sám na branku, jenže Ondřej Kolář si pohlídal bližší tyč, kam ruský střelec zakončoval.

V o chvíli později se naplnilo pravidlo „nedáš – dostaneš.“ Ibrahim Traoré z levého křídla vybídl obloučkem za obranu Miroslava Stocha, který obstřelil Šedu a zdvojnásobil vedení červenobílých.

Třetí branku přidal v 73. minutě Nigerijec Peter Olayinka a zdálo se, že je rozhodnuto, přesto Boleslav dokázala zápas v závěru zdramatizovat:

V 87. minutě se nejlepší střelec soutěže, Nikolaj Komličenko, konečně prosadil a ranou k tyči Kolářovy branky snížil na 1:3. Na začátku nastavení Rus po zásahu videorozhodčího kopal penaltu a svou sedmnáctou brankou v sezoně snížil na 2:3.

Na vyrovnání ale nezbýval čas. Slávisté zbytek nastavení zvládli s míčem pod kontrolou a po výhře 3:2 mají v tabulce 46 bodů.

KONEC ZÁPASU | Sešívaní porazili @FK Mladá Boleslav 3:2. Na trefu @Milan Škoda z prvního poločasu navázali ve druhé půli Miňo Stoch a @Olayinka peter. Hosté v závěru dokázali snížit zásluhou dvou tref Nikolaye Komlichenka. #slabol

18:56 – 08. 12. 2018

3 33

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme