Slávističtí mladíci senzačně porazili Barcelonu. V utkání Youth League zvítězili 3:2

Fotbalisté Slavie do 19 let překvapivě zvítězili ve čtvrtém z šesti utkání Youth League v Barceloně 3:2 a oplatili soupeři dva týdny starou domácí prohru 0:4. Pražané v prostorách slavné akademie katalánského klubu La Masii brzy prohrávali, ale díky penaltě srovnali a v druhém poločase využili přesilovku.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávisté mají ve čtyřčlenné skupině na kontě dvě vítězství a dvě porážky. V tabulce jsou třetí se stejným bodovým ziskem jako druhý Dortmund, s nímž zatím mají lepší vzájemnou bilanci díky domácí výhře 1:0. Do další fáze postoupí dva týmy, Pražané v příštím kole přivítají 27. listopadu vedoucí Inter Milán.

Musel jsem se svléknout skoro donaha, prozradil před zápasem s Barcelonou trenér Trpišovský

Číst článek

Stejně jako v prvním vzájemném duelu s Barcelonou otevřel skóre De La Fuente, ale v 41. minutě z penalty za ruku srovnal Červ. Jedenáct minut po pauze otočil stav Kosek a chvíli nato slávistům nahrálo vyloučení Sanze po druhé žluté kartě.

Katalánci i v deseti měli šance, jednou hosty zachránila branková konstrukce a v 86. minutě už Mortimer vyrovnal. Jenže hned za minutu odpověděl po standardce Toula a rozhodl.

Youth League je na podzim rozdělená na dvě části. První, v níž startuje Slavia, kopíruje Ligu mistrů, druhá větev je určena pro dorostenecké mistry. České maximum v Youth League drží Příbram, která v sezoně 2015/16 došla do osmifinále.

Na fotografie z průběhu zápasu se můžete podívat níže:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme