Se Slavií znovu trénují dva klíčoví útočníci, blíž je návrat Tecla

V posledních týdnech nastupovali v útoku fotbalové Slavie kvůli marodce ofenzivní záložníci. Tým na to občas doplácel zahazováním šancí. Do Kodaně už ovšem lídr české ligy odcestoval i s Milanem Škodou a Stanislavem Teclem, od kterých si spoluhráči slibují víc gólů.

Kodaň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Slavie Stanislav Tecl

Stanislav Tecl by mohl nastoupit i v Kodani | Zdroj: ČTK

Když se slávisté v Kodani sešli k poslednímu tréninku před zápasem Evropské ligy, byli mezi nimi i Milan Škoda a Stanislav Tecl. „Je to důležité. Máme je rádi a je dobře, že se k nám konečně zapojili,“ řekl Radiožurnálu s nádechem vtipu, ale taky naprosto upřímně obránce Vladimír Coufal.

Slavia znovu na cestách. ‚Kluci jsou unavení víc psychicky než fyzicky,‘ myslí si asistent Houštecký

Číst článek

„Bylo vidět, že nám ve vápně chybí nějaký ten útočník, který by dal gól. Pro nás je dobrá zpráva, že Standa i Milan s námi začali trénovat. Trénují naplno a věřím, že nám pomůžou,“ vysvětlil záložník Josef Hušbauer.

Příkladem, kdy Slavii absence útočníků uškodila, je třeba poslední zápas Evropské ligy na hřišti Zenitu Petrohrad. Český tým měl navrch, ale ne a ne dát gól a nakonec prohrál 0:1.

Zranění totiž nebyli jen reprezentanti Milan Škoda a Stanislav Tecl, ale taky Peter Olayinka a Mick van Buren, který jako jediný z útočníků na marodce ještě zůstává. Muriš Mešanović se navíc uzdravil dřív, než se čekalo, takže není na soupisce pro Evropskou ligu.

„Určitě je to příznivější. Je pro nás příznivější reagovat na vývoj utkání. Začali trénovat naplno a nějakou krátkou sekvenci zápasu třeba zvládnou,“ těší trenéra Jindřicha Trpišovského.

‚Standa je dál než Milan‘

Plným tréninkem ale pozitivní slávistické zprávy končí. Milan Škoda i Stanislav Tecl trénují po zranění naplno teprve krátce, takže jejich zařazení do základní sestavy je spíš nepravděpodobné.

„Standa je určitě dál než Milan. Měl výhodu, že mohl naplno běhat, akorát nechodil do kontaktu. Jeho návrat bude rychlejší a dá se počítat s tím, že by teoreticky zvládnul podstatnou část zápasu,“ alespoň trochu odkryl karty slávistický trenér.

Trpišovský v útoku může využít Petera Olayinku nebo ofenzivní záložníky Jana Matouška a Alexandra Balutu. Pro jakou variantu se rozhodne, bude jasné v okolo šesté hodiny večer, kdy oba týmy zveřejní sestavy.

Zápas FC Kodaň – Slavia Praha začíná v 18 hodin a 55 minut. Radiožurnál z něj nabídne reportážní vstupy, server iROZHLAS.cz nabídne online přenos.

ℹ️ Podle posledních informací ve čtvrtek večer nakonec hvězdy uvidíme! Jedenáct červených na trávníku a stovky menších na nebi díky otevřené střeše stadionu. ⭐️

19:16 – 24. 10. 2018

1 84

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme