Úplně se z toho třepu, radoval se slávista Coufal po losu Ligy mistrů. Obává se soubojů s Messim

O moc těžší los mít nemohli, a co je pro fotbalisty Slavie důležitější: zajímavější také ne. Po galavečeru v Monaku už ví, že ve skupině Ligy mistrů se utkají s Barcelonou, Dortmundem a Interem Milán. Tedy velkokluby, které už slavnou soutěž v minulosti vyhrály.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Coufal v dresu Slavie v odvetě 4. předkola Ligy mistrů proti Kluži

Vladimír Coufal v dresu Slavie v odvetě 4. předkola Ligy mistrů proti Kluži | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Jako bývalý skvělý brankář má Petr Čech jistou ruku a jako losující v Monaku předvedl, že i šťastnou. Ze slávistické kabiny se po zařazení do skupiny F ozval radostný řev a Vladimíru Coufalovi vydržela radost, i když přišel mezi novináře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bývalý brankář Petr Čech fotbalové Slavii při losování Ligy mistrů moc štěstí nepřinesl. Tedy alespoň na hratelné soupeře. Jinak jsou Pražané ze svých soupeřů nadšení. Více si poslechněte v reportáži Marka Augustina

„Slyšeli jste to sami. Taková skupina… Úplně se z toho třepu, hrát proti takovým gigantům. Myslím si, že letos si to zasloužíme a snad je dokážeme trochu potrápit,“ popisoval Coufal.

Aby se obránci českého mistra jeho další fotbalové mohlo splnit, musí například zastavit jednoho z nejlepších fotbalistů planety, barcelonskou hvězdu Lionela Messiho.

„Doufám, že na jeden proti jednomu nedojde. Mě probíhají v hlavě jen ta křídla, co tam hrají. Bude to těžké. Byl jsem tady, když hrála Plzeň v Edenu s Barcelonou, koukal jsem na Messiho a teď tady proti němu budou hrát, takže je to úplně neskutečné. Těším se na to,“ citoval Coufala Radiožurnál.

Zápasy Slavie v LM 2019

17. září: 18:55
Inter Milán - Slavia Praha
2. října: 18:55
Slavia Praha - Dortmund
23. října: 21:00
Slavia Praha - Barcelona
5. listopadu: 18:55
Barcelona - Slavia Praha
27. listopadu: 21:00
Slavia Praha - Inter Milán
10. prosince: 21:00
Dortmund - Slavia Praha

Podobně jako trenér Slavie Jindřich Trpišovský. On navíc o Plzeň s Barcelonu na stadionu v Edenu přišel. Jako kouč měl tehdy jiné starosti: „2011, tak to jsem byl podle mě s Horními Měcholupy v divizi v tu chvíli, nebo s béčkem Viktorky Žižkov ve třetí lize. Ale slyšel jsem o tom zápase Škoďáka vyprávět, protože se na tom zápase byl podívat, a říkal, že Messi ušel osm kilometrů v tom zápase, dal dva góly a na jeden přihrál. V nějakém podobném duchu to vždycky vypráví.“

A góly dal tři, ne dva, jak vypráví Jindřichu Trpišovskému Milan Škoda. Potvrdit si to oba u Lionela Messiho mohou konec konců sami. Liga mistrů začne 17. září a Slavia bude argentinského útočníka bránit už možná bez Alexe Krále. K získání talentovaného reprezentanta je blízko Spartak Moskva.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme