Minus 366 milionů. Fotbalová Slavia zakončila minulou sezonu ve ztrátě

Fotbalová Slavia Praha zakončila minulou sezonu se ztrátou 366,4 milionu korun. Červenobílí o tom informovali na svém webu v tiskové zprávě po pondělní valné hromadě klubu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sinobo Stadium - domov Slavie Praha

Sinobo Stadium - domov Slavie Praha | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Na výsledcích hospodaření od 1. července 2017 do června 2018 se podle Slavie podepsalo razantní posilování a také dočasné pozastavení prodeje hráčů ze základního kádru A-týmu. V ročníku 2016/17 Pražané hospodařili se ztrátou 263 milionů korun.

Je na stadionech bezpečno? Násilností ubývá, ministerstvu vadí hlavně pyrotechnika

Číst článek

Klub, který vlastní čínské společnosti CITIC Group a Sinobo Group, předloni v prosinci navýšil kapitál o téměř 322 milionů korun a zbavil se tím všech dluhů.

Investované prostředky se Slavii daří zhodnotit úspěšnými výsledky v aktuální sezoně. Červenobílí tři kola před koncem základní části ligy vedou tabulku o sedm bodů před mistrovskou Plzní a v Evropské lize prošli do čtvrtfinále, kde je ve čtvrtek čeká domácí úvodní zápas s londýnskou Chelsea.

Podle klubu dosáhly jeho příjmy z probíhající pohárové sezony v přepočtu už 266 milionů korun. Aktuální trží hodnota kádru je bezmála 42 milionů eur (1,077 miliardy korun), což je v přepočtu asi o čtvrt miliardy korun více než předloni v prosinci.

Slávisté si zahrají čtvrtfinále v pohárech počtvrté v historii a poprvé od ročníku 1999/00. Jejich maximem je semifinále Poháru UEFA, předchůdce Evropské ligy, z roku 1996.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme