Petrohrad - Slavia 1:0. Sešívaní spálili obrovské šance, Zenit rozhodl z první střely na bránu

Fotbalisté Slavie další body v základní skupině Evropské ligy nezískali. V Petrohradě sice měli množství velkých šancí, jenže Zenit skóroval 10 minut před koncem po první střele na branku a vyhrál 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Petrohrad (Aktualizováno: 20:47 4. 10. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na hrotu Slavie nastoupil Jan Matoušek

Na hrotu Slavie nastoupil Jan Matoušek | Foto: Anton Vaganov | Zdroj: Reuters

Sešívaní přiletěli do Petrohradu bez jediného hrotového útočníka. Kapitán Milan Škoda je zraněný, stejně jako Stanislav Tecl a Mick van Buren. Muris Mešanović se zase stihl uzdravit dřív, než se čekalo, a tak není na soupisce pro Evropskou ligu. Peter Olayinka zase neměl ruská víza.

ONLINE: Zenit - Slavia 1:0

Číst článek

Čeští vicemistři tak na hrotu nastoupili s mladým Janem Matouškem, ale bez respektu. Byl to právě Matoušek, kdo svou drzostí připravil Slavii první střelecké pozice.

V další minutách to z dálky zkoušeli Zmrhal a Stoch, ten první sice branku netrefil, ale rána slovenského záložníka orazítkovala břevno. Těsně před přestávkou pak Stoch připravil palebnou pozici pro Matouška, proti zakončení zakročil gólman Zenitu Luněv.

Domácí brankář se zapotil i po přestávce. Nejdřív musel skákat proti další dělovce Stocha, pak si důrazem a kličkou vytvořil šanci Matoušek, Luněv tentokrát zasahoval na zemi.

Střely celkem 7:23, na branku 2:11, rohy 2:12. Výsledek 1:0 .... #slazen #EuropaLeague

20:41 – 04. 10. 2018

1 2

Trenér Trpišovský po 53 minutách Matouška stáhnul, jenže i s Balutou na hrotu si sešívaní vytvářeli šance. Luněv po hodině hry nejdřív zasahoval proti ráně Hušbauera, po rohovém kopu gólmana na brankové čáře zaskočil obránce po hlavičce Součka.

Zenit se do šancí začal dostávat až v závěru, Kokorin po Dzjubově nabídce ještě v 76. minutě přestřelil, jenže o čtyři minuty později dostal přihrávku mezi obránce a první střela Zenitu na branku v zápase skončila v síti.

Sešívaní měli deset minut na vyrovnání. Po rohovém kopu v obrovské šanci hlavičkoval Ngadeu, jenže Luněv byl opět proti, na druhé straně se vytáhl gólman Kolář proti zakončení Portugalce Paredese.

I přes otevření hry v závěru se svěřenci Jindřicha Trpišovského vyrovnání nedočkali ani po ráně Baluty. Sice Zenit na střely na bránu přehráli poměrem 11:2, přesto prohráli 0:1.

Utkání 2. kola skupiny C fotbalové Evropské ligy:
Zenit Petrohrad - Slavia Praha 1:0 (0:0)
Branka: 80. Kokorin. Rozhodčí: Göcek - Eyisoy, Yilmaz (všichni Tur.). ŽK: Neto - Souček, Baluta. Diváci: 45

🖤 RESULTS! 🧡

❓ How did your team do?

#UEL

21:00 – 04. 10. 2018

201 588

408.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme