Slavia přišla o výhru nad Feyenoordem v nastavení, zápas Konferenční ligy skončil remízou 2:2

Fotbalisté Slavie v předposledním pátém utkání skupiny Evropské konferenční ligy proti Feyenoordu neudrželi v dlouhé přesilovce vedení a gólem inkasovaným ve třetí minutě nastavení remizovali 2:2. Pražany poslal ve 12. minutě do vedení Peter Olayinka, do pauzy srovnal střídající Cyriel Dessers. V 66. minutě se trefil další střídající hráč Jan Kuchta, ale v nastavení navzdory oslabení zařídil dělbu bodů druhou brankou v zápase Dessers.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 21:07 25. 11. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Olayinka

Peter Olayinka | Zdroj: Reuters

Slavia soupeři nedokázala oplatit úvodní venkovní porážku 1:2. Český šampion i tak udržel ve čtyřčlenné tabulce postupové druhé místo o bod před třetím Unionem Berlín, na jehož hřišti 9. prosince nastoupí k závěrečnému zápasu. Pražanům stačí k účasti ve vyřazovacích bojích remíza.

⏲️ KONEC | Podobně jako v první půli šli slávisté do vedení díky gólu Kuchty, ale v nastaveném čase se podařilo Feyenoordu i v oslabení srovnat a zápas končí remízou. #UECL #slafey

20:42 – 25. 11. 2021

3 55

Tabulku vede Feyenoord o čtyři body před Slavií a už má jisté prvenství. Vítězové skupin nové soutěže postupují do osmifinále, druzí v pořadí se ve vyřazovací fázi o kolo dříve utkají s celky na třetích místech v Evropské lize.

Trenér Slavie Trpišovský udělal dvě změny oproti nedělnímu vítěznému ligovému utkání proti Jablonci (5:0). Na hrotu útoku začal Schranz místo Kuchty a v záloze nahradil Lingr Hromadu, který nefiguruje na soupisce pro Evropskou konferenční ligu. Hostům kvůli koronaviru chyběla brankářská jednička Bijlow.

Feyenoord, hnaný zhruba dvěma a půl tisíci hostujících fanoušků, vstoupil do utkání aktivněji, ale skóre otevřela Slavia. Bah ve 12. minutě vystihl rozehrávku náhradního gólmana hostí Marciana a přihrál Olayinkovi, který zblízka před odkrytou brankou nezaváhal. Nigerijský křídelník navázal na úvodní trefu proti Jablonci.

Už v 18. minutě musel kvůli zranění ze hřiště útočník Feyenoordu Linssen, jehož nahradil Dessers. Nový hráč na trávníku byl velmi aktivní a poměrně brzy srovnal. V 29. minutě ještě Mandouse přízemní střelou nepřekonal, ale o dvě minuty později se po přihrávce od Toornstry ve vápně obtočil a už nezaváhal.

Necelých 10 minut před přestávkou šli hosté do deseti. Til před vápnem hrubě fauloval Stanciua a finský rozhodčí ho po poradě s asistentem vyloučil, byť nejprve ukázal jen žlutou kartu.

Druhý poločas

Trpišovský o přestávce stáhl ze hry Masopusta a nasadil útočníka Kuchtu. Lingrovu střelu zblokovala defenziva a v 53. minutě před Olayinkou odvrátil na roh obránce. Po hodině hry zastavil Kuchtovu hlavičku na brankové čáře Marciano.

V 66. minutě naopak izraelský brankář pomohl domácím k vedení. Marciano neudržel Holešovu střelu z dálky a dobíhající Kuchta po kličce gólmanovi poslal míč pohodlně do sítě. Chvíli nato slávistický útočník upadl ve vápně, ale finský sudí mu udělil žlutou kartu za simulování.

Hosté v závěru i v oslabení dokázali soupeře zatlačit. V 88. minutě ještě domácí zachránil bek Bah, který s pomocí břevna vyhlavičkoval míč z prostoru okolo brankové čáry. Ve třetí minutě nastavení už ale Feyenoord udeřil. Dessers si naběhl na centr za obranu od Geertruidy a hlavou přehodil Mandouse.

Utkání 5. kola skupiny E fotbalové Evropské konferenční ligy:

Slavia Praha - Feyenoord Rotterdam 2:2 (1:1)
Branky: 12. Olayinka, 66. Kuchta - 31. a 90.+3 Dessers. Rozhodčí: Gestranius - Aravirta, Alakare (všichni Fin.). ŽK: Ousou, Krmenčík, Masopust, Ševčík, Kuchta, Kačaraba - Malacia, Dessers, Kökcü. ČK: 36. Til (Feyenoord). Diváci: 14 562.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme