Roofe dostal za faul na Koláře stopku na čtyři utkání, Rangers zaplatí pokutu čtvrt milionu korun

Fotbalista Rangers Kemar Roofe dostal za brutální faul na slávistického brankáře Ondřeje Koláře v odvetě osmifinále Evropské ligy trest na čtyři zápasy v klubových soutěžích UEFA. Disciplinární komise UEFA zároveň skotskému klubu udělila pokutu devět tisíc eur (234 000 korun) za nevhodné chování týmu. UEFA o tom informovala na svém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Nyon (Aktualizováno: 14:29 14. 4. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas bohužel poznamenal brutální zákrok Kemara Roffeho na brankáře Slavie Ondřeje Koláře

Zápas bohužel poznamenal brutální zákrok Kemara Roffeho na brankáře Slavie Ondřeje Koláře | Zdroj: Reuters

Disciplinární komise v souvislosti s utkáním Slavie v Glasgow řeší i další incidenty.

‚Byla to ošklivá nehoda, nemohl jsem s tím nic dělat.‘ Roofe popsal srážku s Kolářem, úmysl vyloučil

Číst článek

Zabývá se roztržkou ze závěru zápasu mezi obráncem Ondřejem Kúdelou a domácím Glenem Kamarou, který českého zadáka obvinil z rasistické urážky.

Čtyřiatřicetiletý stoper sice přiznal, že soupeře počastoval nevybíravě, ale rasismus důrazně odmítl. Podle červenobílých Kamara po zápase Kúdelu fyzicky napadl a incident je zanesen ve zprávě delegáta.

Roofe po hodině hry coby střídající hráč zasáhl Koláře kopačkou do hlavy a způsobil mu zlomeninu v obličeji. Český brankář se vrátil mezi tyče minulý týden v úvodním čtvrtfinále proti Arsenalu, po zranění chytá v ochranné helmě a masce.

‚Slzy v očích a vztek,‘ popisuje Kamara incident s Kúdelou. Tvrdí, že denně čelí urážkám

Číst článek

Slavia v Glasgow vyhrála 2:0 a po domácí remíze 1:1 postoupila do čtvrtfinále. Rangers viditelně neunesli vývoj utkání a předvedli řadu nesportovních a hrubých zákroků. Právě za ty disciplinární komise UEFA klub potrestala pokutou. Ohledně dalších incidentů provázejících utkání ještě nerozhodla.

V minulém týdnu zahájila disciplinární komise s Kúdelou řízení a preventivně mu zastavila činnost na jedno utkání. Slávistický stoper ale stejně nemohl minulý čtvrtek v úvodním duelu na hřišti Arsenalu nastoupit kvůli zdravotním problémům.

Vyšetřující inspektor UEFA, který se událostmi v Glasgow zabýval, podle Pražanů nenašel důkaz, že by slávistický obránce protihráče rasisticky urazil. Zato prý navrhl trest pro Kamaru za napadení Kúdely v útrobách stadionu po utkání. UEFA už kvůli tomu začala finského záložníka vyšetřovat.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme