Slavia remizovala v Astaně 1:1, Plzeň porazila Beer Ševu, Zlín schytal hattrick za 17 minut

Fotbalisté Slavie zůstávají po druhém zápase skupiny A Evropské ligy neporaženi, v Kazachstánu remizovali 1:1, přestože dvakrát nastřelili břevno. Vicemistři z Plzně porazili Hapoel Beer Ševa 3:1, vítěz domácího poháru Zlín prohrál 0:3 v Moskvě.

Tento článek je více než rok starý.

Astana (Aktualizováno: 22:54 28. 9. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Astana - Slavia

Astana - Slavia | Foto: Shamil Zhumatov | Zdroj: Reuters

„Teď je to evergreen. Pořád říkáme, že máme šance, bohužel je nedáváme. Dneska by nám určitě prospělo, kdybychom dali druhou branku, bohužel se tak nestalo. Musíme se snažit dál a věřit, že nám to tam začne padat,“ řekl po zápase podle Radiožurnálu trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.  

Slávista Sýkora: Bod je zasloužený, podali jsme dobrý výkon

Číst článek

Slavii v úvodu nezastavila početná marodka ani umělý trávník na zastřešeném stadionu v Astaně. První šanci sice měli domácí, jenže Přemysl Kovář vyrazil ránu Mužikova a pak už šli sešívaní do vedení.

Sýkora z přímého kopu našel přesně hlavu Michaela Ngadeua, který dostal nedaleko penaltového puntíku hodně prostoru pro hlavičku a otevřel skóre.

Další góly měli na kopačkách Sýkora a Stoch, jenže zastavila je branková konstrukce a oba slávisté nastřelili pouze břevno. Proto vedení sešívaným nevydrželo ani do přestávky. Ve 42. minutě Kovář vyrazil Kabanangovu střelu pouze k Tomasovovi, který z dorážky vyrovnal.

Druhá půle byla opatrnější, přesto měly oba týmy šanci vstřelit rozhodující gól. Kovář však vyřešil závar po špatném zachycení standardní situace, v druhé brance zazářil Erić, když vykopnul zakončení Sýkory. Po remíze 1:1 má Slavia v tabulce skupiny A čtyři body. V evropských pohárech ale nevyhrála venku už 19. zápas v řadě.

Ve skupině G hrála o první body v základní skupině Viktoria Plzeň proti izraelskému Hapoelu Beer Ševa, v jehož dresu nastoupil i český útočník Tomáš Pekhart. 

Jenže do útoku se v úvodu vrhli domácí a Řezník hned ve čtvrté minutě trefil tyč. Kopic při další akci střílel místo přihrávky lépe postavenému Petrželovi a pálil mimo. Ve 29. minutě se poučil a Milan Petržela vstřelil první letošní gól Plzně ve skupině Evropské ligy. 

Jenže i izraelský tým si dokázal vypracovat velké šance, aktivní byl především Nigerijec Ogu, který třikrát protáhl Aleše Hrušku v brance Viktorie. 

Jenže po hodině hry přišel na hřiště další Nigerijec Anthony Nwakaeme a před Hruškou začalo být okamžitě horko. Na vyrovnání potřeboval útočník jen 7 minut na hrací ploše, pak trefil míč přesně k tyči. 

I Pavlu Vrbovi ale vyšlo střídání. Reagoval vysláním Ivanschitze, který po dvou minutách připravil střeleckou pozici Kopicovi, ten opět dostal Viktorii do vedení. Po další Ivanschitzově přihrávce pak završil výhru 3:1 další střídající hráč, Marek Bakoš. 

Třetí český zástupce v Evropské lize, Zlín, od devíti hodin usiluje o body na hřišti Lokomotivu Moskva. Jeho naděje ale zmrazil Portugalec v ruských službách Manuel Fernandes, který vstřelil během prvních sedmnácti minut zápasu hattrick. 

První gól dal z penalty po faulu Gajiće, dalšími dvěma zakončil útoky do zmatené ševcovské obrany. V dalším průběhu otevřeného zápasu měli i Valaši své šance, Ekpai, Diop ani Gajić své šance neproměnili, a tak Zlín prohrál 0:3.

Utkání 2. kola základní skupiny A fotbalové Evropské ligy:

FC Astana - Slavia Praha 1:1 (1:1)

Branky: 42. Tomasov - 18. Ngadeu. Rozhodčí: Ekberg - Nilsson, Hallberg - Pandžič, Karlsson (všichni Švéd.). ŽK: Mužikov, Postnikov - Jugas, Bořil, Sobol.

Skupina G:

Viktoria Plzeň - Hapoel Beer Ševa 3:1 (1:0)

Branky: 29. Petržela, 76. Kopic, 89. Bakoš - 69. Nwakaeme. Rozhodčí: Vad - Albert, Berettyán (všichni Maď.). ŽK: Havel - Sahar, Taha. Diváci: 10.314.

Skupina F:

Lokomotiv Moskva - Fastav Zlín 3:0 (3:0)

Branky: 2. z pen., 6. a 17. Fernandes. Rozhodčí: Evans - Thomas, Bird (všichni Wales). ŽK: Vukadinovič, Jiráček (oba Zlín). Diváci: 10.065.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme