V posledních týdnech se vyrovnával se smrtí otce. Nyní Schranz zařídil Slavii postup v pohárech

Fotbalisté Slavie si zahrají jarní vyřazovací část Evropské konferenční ligy. Na Olympijském stadionu v Berlíně remizovali s Unionem 1:1 a zajistili si tak druhé místo ve skupině. Důležitý úvodní gól zápasu v Německu dal krátce po změně stran Slávista Ivan Schranz.

Berlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Schranz slaví gól

Ivan Schranz slaví gól | Foto: Hannibal Hanschke | Zdroj: Reuters

Do zkonsolidované obrany domácích se Pražané v Berlíně dostávali těžko, v prvním poločase trefil břevno Holeš, jinak se ale hosté měli problém prosadit.

Přehrát

00:00 / 00:00

V posledních týdnech se vyrovnával se smrtí otce, nyní Schranz zařídil Slavii postup v evropských pohárech. Více si poslechněte v reportáži Lukáše Michalíka

V 50. minutě ale Union chyboval v rozehrávce, míče se chopil Ivan Schranz a parádní ranou ze střední vzdálenosti otevřel skóre.

„Důležité bylo, že jsem moc nespekuloval a rozhodl se vystřelit. Krásně mi to zaletělo do horního rohu. Určitě ho věnuji tátovi a celé mojí rodině,“ vyprávěl v rozhovoru pro klubovou televizi Slavie viditelně dojatý Ivan Schranz, který se v posledních týdnech musel vyrovnávat se smrtí otce.

Slavie může na jaře narazit na Leicester nebo PSV Eindhoven. Sparta může hrát s Tottenhamem

Číst článek

Slovenský reprezentant se při absenci vykartovaného Jana Kuchty a zraněného Michaela Krmenčíka v Berlíně na hrotu útoku doplňoval s Peterem Olayinkou. Svým výkonem a výstavní trefou realizační tým Slavie rozhodně potěšil.

„Myslím si, že tahle střela z dvaceti metrů nahoru křížem je jeho výstavní kousek. Někdy se mi ježí chlupy, když někdo od nás střílí z dvaceti metrů, ale u něj to není. Myslím si, že Ivan předvedl nejlepší výkon od doby, co je ve Slavii. Chtěl bych mu k tomu pogratulovat, protože si prošel těžkým obdobím a neskutečně nám v zápase pomohl. Nejen gólem, ale i výkonem,“ chválil Ivana Schranze na pozápasové tiskové konferenci v Berlíně trenér Slavie Jindřich Trpišovský, který se společně se svými svěřenci může těšit na další mezinárodní souboje.

Los vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy, ve které se představí i další pražský klub Sparta, je na programu v pondělí.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme