Fotbalový pohřeb, zhodnotil Trpišovský atmosféru v Edenu. Někteří fanoušci se k lístkům přesto dostali

Na zápas fotbalové ligy mezi Slavií a Libercem kvůli disciplinárnímu trestu fanoušci nesměli, část diváků ale utkání z ochozů pražského Edenu přece jen sledovala. Mezi hrstkou těch, kteří se k omezenému počtu lístků dostali, byla i početná skupinka fanoušků Liberce. Právě příznivci severočeského klubu se na prázdném stadionu snažili po celý zápas vytvářet alespoň trochu fotbalovou atmosféru.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion pražské Slavie

Stadion pražské Slavie | Foto: Repro Twitter

Ani liberečtí fanoušci na zápas do Edenu oficiálně nesměli, oba kluby dostaly pouze omezený počet vstupenek pro své funkcionáře a partnery. Právě na tribuně určené libereckým VIP hostům bylo po celý zápas nezvykle živo.

‚My jsme nevinní.‘ Kvůli trestu pro Slavii nesmí na stadion ani fanoušci hostujícího Liberce

Číst článek

„Chtěl bych poděkovat našim sponzorům a VIP hostům, že se dokázali vyhecovat k takto hlasitému fandění. Zároveň tím vyhecovali i VIP hosty Slavie ve sky boxech, takže nakonec jakási atmosféra byla,“ děkoval s nadsázkou klubovým partnerům trenér Liberce Pavel Hoftych.

Přestože i jemu muselo být jasné, že na čestné tribuně neseděli zrovna sponzoři severočeského klubu, ale převážně skalní fanoušci. Jak se k lístkům určeným pro klubové funkcionáře a partnery dostali, nevěděl po zápase ani liberecký gólman Filip Nguyen.

Před lety vyřešili uzavření stadionu po svém. Manželé Štěpánkovi si pronajali pokoj s výhledem na hřiště

Číst článek

„Podle pravidel jsme nějaké lístky mít měli, takže asi takhle. Moc tomu nerozumím, ale jsem rád, že přijeli,“ řekl po zápase Radiožurnálu.

I díky několika desítkám skandujících fanoušků se totiž Liberec mohl v prázdném Edenu cítit jako doma.

Možná i proto si slávisté výhru 1:0 neužili tak jako před plnými tribunami, jak po zápase přiznal trenér Pražanů Jindřich Trpišovský:

„Jediný, kdo z toho má radost, jsou moje a Hofťovy hlasivky, jinak je to strašně smutné. Takový fotbalový pohřeb.“

V dalším domácím utkání už se fanoušci na Slavii opět vrátí.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme