Obě pražská S čeká na jaře v evropských pohárech peklo. Partizan i Fenerbahce mají bouřlivé fanoušky

Fotbalisty Sparty i Slavie čekají v boji o osmifinále Evropské konferenční ligy kluby, které se těší při domácích zápasech bouřlivé podpoře diváků. Jak fanoušci Partizanu Bělehrad, tak příznivci Fenerbahce Istanbul patří mezi nejfanatičtější v Evropě.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty slaví výhru v Evropské lize

„Dostali jsme prestižní srbský klub s bohatou historií, který má výbornou sezonu v domácí lize, kde nechci říct, že je dominantní, ale hraje výborně. Nečeká nás vůbec nic lehkého,“ tvrdí sportovní ředitel fotbalové Sparty Tomáš Rosický (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

„Dostali jsme prestižní srbský klub s bohatou historií, který má výbornou sezonu v domácí lize, kde nechci říct, že je dominantní, ale hraje výborně. Nečeká nás vůbec nic lehkého,“ tvrdí sportovní ředitel fotbalové Sparty Tomáš Rosický.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisty Sparty i Slavie čekají v boji o osmifinále Evropské konferenční ligy kluby, které se těší při domácích zápasech bouřlivé podpoře diváků. Více si poslechněte v reportáži Tomáše Petra

A hlavně v odvetě dvojutkání o osmifinále Evropské konferenční ligy v Bělehradě se mají Pražané na co těšit.

„Ani na to nekoukám z pohledu, jestli začínáme doma nebo venku, ale přál bych si, aby v našem domácím zápase mohli na stadion diváci, aby nás mohli podpořit, protože to pak samozřejmě dělá ten rozdíl,“ myslí si Rosický.

Mimochodem naposledy se Partizan utkal s českým klubem v únoru 2018, kdy v Evropské lize nestačil ve dvojzápase na Plzeň a Západočechy tehdy trénoval právě současný kouč Sparty Pavel Vrba.

Pokud Spartu čeká cesta do bouřlivého Bělehradu, tak Slavia bude muset o postup do osmifinále Evropské konferenční ligy bojovat na horké půdě Fenerbahce Istanbul.

Slavia v rámci Evropské konferenční ligy narazí na turecké Fenerbahce, Spartu čeká Partizan Bělehrad

Číst článek

„Z možností, které jsme měli, tak tam bylo hodně týmů, se kterými jsme se už potkali, a Fenerbahce jsme chtěli kvůli historii. Je to obrovský klub, mají krásný stadion, neskutečné fanoušky. V Turecku jsme ještě nehráli, takže přání se mi splnilo. Jsem hrozně spokojený,“ říká trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Slavia jako nasazený tým začne na rozdíl od Sparty na hřišti soupeře a dvojutkání proti Fenerbahce bude zajímavější i díky tomu, že dres istanbulského týmu obléká český reprezentační obránce Filip Novák.

„Těším se, že se potkám se svým kamarádem Filipem Novákem, se kterým se známe už od Jablonce. Doufám, že se situace zlepší, že vpustí fanoušky na stadion a že si zápasy užijeme před plným stadionem jak doma, tak i venku,“ přeje si univerzál Slavie Lukáš Masopust.

Úvodní zápasy fotbalisté Sparty i Slavie odehrají 17. února, odvety bojů o osmifinále Evropské konferenční ligy jsou na programu o týden později.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme