Sešívaní ovládli derby pražských S. Spartě nedali šanci a díky dvěma gólům Součka vyhráli 3:0

Fotbalisté Slavie zvítězili v semifinále domácího poháru MOL Cupu v pražském derby nad Spartou 3:0 a přiblížili se k obhajobě trofeje. Lídr ligové tabulky celý zápas naprosto dominoval, dva góly dal v první půli Tomáš Souček a po pauze se trefil ještě Lukáš Masopust. Červenobílí si ve finále 22. května zahrají s Ostravou.

Sledovali jsme online Praha (Aktualizováno: 21:29 24. 4. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeden z mnoha soubojů mezi Josefem Hušbauerem a Martinem Frýdkem

Jeden z mnoha soubojů mezi Josefem Hušbauerem a Martinem Frýdkem | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Slavia připravila Spartě nejvyšší porážku od roku 2008, kdy na Letné zvítězila 4:1. Před deseti dny v ligovém derby se oba týmy rozešly smírně 1:1, třetí jarní souboj v Edenu je čeká na závěr nadstavbové části.

Oba pražské kluby vyměnily oproti nedělním ligovým porážkám hned šest hráčů ze základní sestavy. Slavia po prohře 0:1 ve Zlíně obměnila zejména ofenzivní hráče. Místo útočné trojice Milan Škoda, Miroslav Stoch a Alexandru Baluta nastoupili v Edenu Mick van Buren, Peter Olayinka a Lukáš Masopust.

ONLINE: Slavia - Sparta 3:0

Číst článek

Ve středu pole dostal prostor místo Ibrahima Traorého Alex Král, v obrané čtveřici vystřídal Jaroslava Zeleného Michal Frydrych a Ondřeje Kúdelu Simon Deli. V sestavě zůstal brankář Ondřej Kolář, stoper Michael Ngadeu, krajní obránce Jan Bořil a středopolaři Tomáš Souček a Josef Hušbauer, který nastoupil s kapitánskou páskou.

Po ostudné domácí prohře 1:3 s Karvinou nastoupili Sparťané s významně obměněnou defenzivou. Brankáře Florina Nitu vystřídal Milan Heča, nehráli také obránci Uroš Radakovič a Alexandru Chipciu, které nahradili Lukáš Štetina a Ondřej Zahustel. Matěj Hanousek a kapitán Costa si svá místa v sestavě udrželi.

Ve středu zálohy mohl navzdory své třízápasové stopce za dvanáct žlutých karet v lize nastoupit Guélor Kanga, kterého doplnil Martin Hašek (nahradil Michala Sáčka) a Martin Frýdek. Oproti zápasu s Karvinou se na hřišti nepředstavili Eldar Civič a David Moberg Karlsson, své posty si udrželi mladíci Václav Drchal s Adamem Hložkem, které doplnil Srdjan Plavšič.

První velkou šanci měli domácí v 11. minutě, kdy se slávisté prokombinovali do šestnáctky. Van Buren nahrával Olayinkovi, který z první nemířil přesně a Heča míč dokázal vyrazit. Slávisté Sparťany dál tlačili, v 16. minutě Král našel centrem Součka, ten ale v záklonu hlavou nezamířil mezi tři tyče.

Ve 25. minutě se už sešívaní po zásluze vstřelené branky dočkali. Exekuce přímého kopu se ujal Hušbauer, na jehož centr si přesně naskočil Souček a střelou na přední tyč nedal Hečovi šanci.

Baník je po třinácti letech ve finále domácího poháru. V semifinále porazil Bohemians 1:0

Číst článek

Slávisté Sparťany do konce poločasu dál svírali a až na několik ojedinělých brejků nedali soupeři šanci prověřit gólmana Koláře. V nastavení prvního poločasu se Souček znovu prosadil. Tentokrát doklepával do prázdné brány závar po Hušbauerově rohovém kopu.

Sparťané výsledek nesli těžce, Frýdek tvrdě zajel do Hušbauera a od sudího viděl červenou kartu, kterou mu ale arbitr následně po konzultaci s videem změnil na žlutou.

Trenér hostí Zdeněk Ščasný na nepříznivý vývoj utkání reagoval střídáním. Nevýrazného Plavšiče vystřídal Karlsson. Herní obraz druhé půle se však oproti té první nijak nezměnil. Slávisté měli dvě velké šance v 48. a 49. minutě, kdy na Heču nevyzráli Hušbauer a Olayinka.

Domácí to ale nemuselo příliš mrzet, již o dvě minuty později se prosadili potřetí v zápase. Stoper Štetina udělal obrovskou chybu a van Buren s Masopustem mohli běžet sami na branku. První jmenovaný přihrál druhému a ten už jen zakončil do prázdné brány.

V 59. minutě to mohlo být už o čtyři branky, van Buren ale samostatný nájezd na Heču neproměnil. V téměř identické situaci o pár minut později van Burena zastavilo jen břevno. Na konci se utkání změnilo spíš v jakési bitevní pole, žluté karty padaly na obou stranách, branka už však žádná.

Slavia tak díky výbornému výkonu nedala Spartě šanci a ve finále Mol Cupu vyzve Baník Ostrava.

Slavia Praha - Sparta Praha 3:0 (2:0)
Branky: 25. a 45.+3 Souček, 51. Masopust. Rozhodčí: Pechanec - Paták, Dobrovolný - Královec (video). ŽK: Souček, Van Buren, Bořil - Costa, Frýdek, Kanga, Tetteh. Diváci: 16.264.
Sestavy:
Slavia: Kolář - Frydrych, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček, Král - Masopust (74. Stoch), Hušbauer (79. Traoré), Olayinka - Van Buren (83. Baluta). Trenér: Trpišovský.
Sparta: Heča - Zahustel, Štetina, Costa, Hanousek - Hložek, Hašek (52. Sáček), Frýdek, Kanga, Plavšič (46. Karlsson) - Drchal (66. Tetteh). Trenér: Ščasný.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme