Tribuna Sever bude na oslavy plná. Disciplinárka odpustila Slavii zbytek trestu

Fanoušci Slavie budou moci na posledním zápase sezony se Spartou fandit i ze severní tribuny stadionu v Edenu. Disciplinární komise jí odpustila zbytek trestu.

Praha (Aktualizováno: 15:06 20. 5. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Slavie během utkání proti Plzni.

Fanoušci Slavie | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

„Fanoušci klubu SK Slavia Praha v posledních třech domácích utkáních prokázali, že lze fandit bez pyrotechniky nebo jiných závažných excesů, a na kvalitu jejich divácké podpory to nemělo vliv,“ zdůvodnil rozhodnutí předseda disciplinární komise Richard Baček.

OBRAZEM: Bezbranková remíza stačila, pak propukla radost. Podívejte se, jak slavili sešívaní titul

Číst článek

Na nedělní zápas proti Spartě tak bude „Tribuna Sever“, kde se schází nejhlasitější slávističtí příznivci, otevřena. Klub může v Edenu oslavit titul, o kterém rozhodl v předposledním kole remízou v Ostravě.

Slavia bude při nedělním derby slavit ligový titul a po zápase převezme pohár pro mistra. Triumf v soutěži si červenobílí definitivně zajistili po nedělní bezbrankové remíze v Ostravě.

Slávisté byli po opakujících se prohřešcích fanoušků v podmínce a po semifinále domácího poháru se Spartou, které se hrálo před necelým měsícem, jim disciplinárka změnila trest na nepodmíněný. Vedle uzavření severní tribuny jim komise uložila pokutu 100 tisíc korun.

Slavia ale nakonec měla uzavřenou tribunu jen na jeden zápas proti Jablonci, při němž se „kotel“ přesunul na jižní tribunu za opačnou z branek.

Původně měli mít červenobílí trest i při předchozím druhém kole nadstavby a přímém souboji o titul proti Plzni, tehdy však odvolací komise FAČR údajně z bezpečnostních důvodů vyhověla klubu s prosbou o odložení trestu. Policie se podle komise obávala, že by se fanoušci po přesunu ze severní na jižní tribunu dostali do nebezpečné blízkosti sektoru hostů.

Sešívaní ale zůstávají v podmínce. „Podmínka bude platná do konce letošní kalendářního roku s tím, že chování fanoušků Slavia v nadcházejících utkání (včetně středečního pohárového finále v Olomouci) budeme samozřejmě bedlivě sledovat,“ varoval Baček.

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme