Pražská Slavie hlásí první letní posilu. Z Liberce přichází reprezentační obránce Vladimír Coufal

Fotbalista Vladimír Coufal přestoupil z Liberce do Slavie a stal se první letní posilou pražského celku. Pětadvacetiletý reprezentační obránce podepsal v Edenu smlouvu na tři roky a v pátek začne s úřadujícím ligovým vicemistrem přípravu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Vladimír Coufal ještě v dresu Liberce

Obránce Vladimír Coufal ještě v dresu Liberce | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Je to něco úžasného, skvělý pocit. To, že jsem ve Slavii, pro mě hrozně moc znamená. Je to klub s největší tradicí v České republice a jsem rád, že mohu být jeho součástí a psát jeho historii,“ uvedl Coufal pro slávistický web.

Slavia uhájila v posledním kole druhou příčku, třetí je Jablonec. Jihlava podlehla Karviné a sestupuje

Číst článek

„Hrozně bych sem po roce chtěl vrátit titul a rád bych si zahrál Ligu mistrů. Mnohokrát jsem tu hrál jako soupeř, v Edenu byla vždycky fantastická atmosféra, na to se moc těším,“ doplnil dosavadní liberecký kapitán.

Coufal je odchovancem ostravského Baníku, do dospělého fotbalu naskočil v Hlučíně. Poté působil v Opavě a od léta 2012 v Liberci. Za Slovan odehrál v lize 118 utkání a vstřelil tři branky. Jeho nejslavnějším gólem je trefa z Evropské ligy z roku 2015 v Marseille, kterou rozhodl o senzační výhře Liberce 1:0. Za reprezentační A-tým má Coufal na kontě dva starty.

Slávisté pískali na své hráče i šéfa klubu, Tvrdík po zápase uklidňoval tým v kabině

Číst článek

Ze společného působení v Liberci se dobře zná s trenérem Slavie Jindřichem Trpišovským, který přišel do Edenu v zimě právě ze severočeského celku.

„Povedlo se nám získat hráče, který hrál za poslední čtyři roky třikrát základní skupinu Evropské ligy. Prošel těžkými zápasy v Evropě proti silným soupeřům. Je to dobře vybavený krajní hráč a jsem rád, že se nám o něj povedlo před náročným podzimem rozšířit náš kádr,“ uvedl Trpišovský.

„Vláďa je dříč, který hraje na hranici sebeobětování se pro tým a klub, a věřím, že těmito atributy si získá přízeň fanoušků. Je to kluk, který je schopný umřít na hřišti pro mužstvo,“ dodal Trpišovský.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme