Slavisté mají rekord, po remíze ve Zlíně ale neslavili. Body jsou přednější, řekl Šilhavý

Fotbalisté pražské Slavie vytvořili nový ligový rekord 34. zápasem v řadě bez porážky. Po remíze 1:1 ve Zlíně se z něho ale příliš neradovali. „Jedná se o velké číslo, ale body jsou přednější,“ zhodnotil trenér Jaroslav Šilhavý.

Tento článek je více než rok starý.

Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč fotbalové Slavie Jaroslav Šilhavý

Kouč fotbalové Slavie Jaroslav Šilhavý | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

Fanoušci Slavie byli na zlínské Letné hodně slyšet. Těšili se, že se svými hráči oslaví nový rekord a také zisk tří bodů. První úkol zvládli a neprohráli ve 34. ligovém zápase v řadě, ale nakonec byli po remíze zklamaní stejně jako trenér Jaroslav Šilhavý. „Je to velký číslo, nestává se to běžně, ale samozřejmě body jsou přednější,“ řekl Radiožurnálu kouč Slavie.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Slavie odehráli 34. ligové utkání bez prohry

S jeho hodnocením souhlasil také Tomáš Necid. „Rekord je hezký, ale ztratili jsme dva body,“ mrzelo útočníka. Největší sílu vidí v tom, že tým si už sednul a je sehraný. Také věří, že rekordní šňůra tím nekončí a Slavie další zápasy přidá. „Chceme vyhrát každý zápas, takže snad sérii udržíme co nejdéle.“

Pražany ztráta bodů ve Zlíně mrzela o to více, že ještě šest minut před koncem vedli. Pak ale po Jugasově faulu v pokutovém území rozjásal tribuny proměněnou penaltou Vukadinovič. „Nechci se pořád vymlouvat na šance, měli jsme je dnes proměnit, ale minulou sezonu nám to tam padalo jednodušeji,“ posteskl si Šilhavý.

Se svými svěřenci ještě v letošní sezoně nedokázal zvítězit na cizím hřišti. Vzhledem k vynikající formě Plzně navíc třetí Slavia ztrácí po osmi kolech už osm bodů. Sérii bez prohry může natáhnout v dalším kole v Edenu, kde bude příští neděli hostit Brno.

Tomáš Perutka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme