Slávisté náhradu za zrušený superpohár nezvládli, se Slovanem Bratislava prohráli 0:1

Fotbalisté pražské Slavie prohráli na domácím hřišti v Edenu v přátelském utkání se Slovanem Bratislava 0:1. Utkání, které neslo název O pohár Ferdinanda Daučíka, se hrálo jako náhrada za zrušený Česko-slovenský superpohár, který se měl v pátek uskutečnit v Bratislavě.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie

Fotbalisté Slavie. | Zdroj: ČTK

Slovan za triumf získal pohár Ferdinanda Daučíka, po němž slávisté zápas pojmenovali. Rodák ze slovensko-maďarského pomezí nastupoval v minulosti za oba kluby a červenobílým v roce 1930 pomohl k zisku Středoevropského poháru. Pražané mu před stadionem odhalili pamětní desku na chodníku slávy.

Československý Superpohár se přesouvá, původní termín byl na žádost policie zrušen

Číst článek

Slavia pojala náhradní zápas za superpohár mezi vítězem českého a slovenského poháru ve velkém stylu. Utkání předcházely české a slovenská hymna a výkop provedla další z legend obou klubů Ján Andrejkovič.

Superpohár byl před týdnem zrušen z bezpečnostních důvodů, protože bratislavská policie nemohla kvůli končícímu školnímu roku a nedalekému hudebnímu festivalu nasadit na zápas dostatek policistů. Slovan označil za hlavního viníka slovenský svaz. Slavia se pak nabídla, že místo toho zorganizuje v Praze přípravný zápas, což bratislavský celek přijal.

Na hře bylo patrné, že je začátek přípravného období. V první půli měli dvě slušné šance slávisté, ale Sýkora hlavičkoval vedle a Hušbauer střílel z voleje nad.

Pět minut po přestávce udeřili hosté z brejku, který zakončil Andraž Šporar. Slavia se pak tlačila za vyrovnáním, ale neprosadila se ani z penalty, kterou v 86. minutě střídající Van Buren poslal jen do tyče.

V prvním pátečním utkání v Edenu nasadil kouč Trpišovský odlišnou sestavu plnou mladíků hlavně v ofenzivní fázi, Slavia i tak porazila druholigový Žižkov 4:0.

Přípravná fotbalová utkání:

Slavia Praha - Slovan Bratislava 0:1 (0:0)
Branka: 51. Šporar.
Sestava Slavie: Kovář - Coufal, Kúdela, Ngadeu (83. D. Souček), Bořil - T. Souček, Hušbauer - Stoch, Sýkora (90. Šilhan), Zmrhal - Tecl (65. Van Buren).

Slavia Praha - Viktoria Žižkov 4:0 (2:0)
Branky: 10. Musa, 45. Freit, 57. Kuchta, 85. Šilhan.
Sestava Slavie: Kolář (61. Lisa) - Frydrych, Jugas, Pokorný, Zelený - Hromada (46. Šilhan), Valenta - Auer, Musa, Freit (67. D. Souček) - Kuchta (73. Drozda). Trenér: Trpišovský.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme