Slávisté pojmenovali hlavní tribunu po bývalém trenérovi Maddenovi

Takový přátelský zápas se v Praze dlouho nehrál. Gól v něm sice nepadl, ale zážitek to pro fotbalovou Slavii a její fanoušky byl i tak. Sešívaní se utkali s jedním z nejslavnějších klubů světa, skotským Celtikem, a pojali to jako společenskou událost.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavia pojmenovala hlavní tribunu po Johnovi Maddenovi.

Slavia pojmenovala hlavní tribunu po Johnovi Maddenovi. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Skotské tóny dudáků, červený koberec a vzpomínka na člena vůbec první sestavy historie Celticu a zároveň prvního trenéra červenobílých Johna Maddena zvaného Dědek. Za přítomnosti několika jeho příbuzných po něm slávisté pojmenovali hlavní tribunu stadionu a před ním mu předseda představenstva Jaroslav Tvrdík odhalil hvězdu na chodníku slávy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sváteční zápas Slavie proti Celticu.

„Jedná se pravděpodobně o největší osobnosti celé slavistické historie. Je nesporné, že si zaslouží přirovnání otce Slavie,“ řekl Radiožurnálu.

Projev měl i Brendan Rodgers, trenér dost možná nejslavnějšího klubu, který v posledních letech odehrál v Praze přípravný zápas.

„Je vidět, že je to úspěch vedení Slavie a i takový odraz předchozí sezony, kdy se Slavie posunula na zřejmě takovou úroveň, kdy si může dovolit vyzvat i takové soupeře a ti vyslyší tuto výzvu a přijedou sem,“ myslí si Martin, jeden z více než 10 tisíc fanoušků, kteří si duel Slavia-Celtic nenechali ujít a dočkali se i premiéry jedné z hvězdných posil.

„Jsem šťastný, že jsem si tady mohl zahrát před tím úžasným publikem. Sním o tom, že si tu zahraju Ligu mistrů proti Barceloně nebo Realu, diváci by si to zasloužili, ale i Evropská liga by byla skvělá,“ uvedl Halil Altintop.

A ještě odvážnější přání má Jaroslav Tvrdík: „Ať se nám i Celticu všechno daří a potkáme se nejlíp až ve finále Champions League.“ K souboji může dojít už v předkole Ligy mistrů a na tribuně Johna Williama Maddena by z toho asi tentokrát takovou radost neměli. 

Jan Suchan, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme