Slávisté vyrazili bojovat o Ligu mistrů, stoper Deli zůstal doma

K důležitému utkání odcestovali fotbalisté Slavie na Kypr. Zde je čeká APOEL Nikósie - soupeř, jenž stojí coby poslední překážka v červenobílé cestě do prestižní Ligy mistrů.

Larnaka/Kypr Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie

Fotbalisté Slavie | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

Do prvního ze dvou duelů však sešívaní vstoupí oslabeni o Simona Deliho – slávistický stoper, považovaný dlouhodobě ze jednoho z nejlepších obránců české ligy, odešel ve víkendovém střetnutí proti Jihlavě ze hřiště předčasně a zranění mu neumožní hrát ani nyní – proto s mužstvem na Kypr vůbec neodcestoval.

„Bohužel se jeho zranění z posledního ligového zápasu ukázalo jako vážnější, než jsme si původně mysleli. Zůstal doma a půjde na podrobné vyšetření – tam se ukáže, zda to bude na delší dobu, a nebo to bude třeba jen na týden, dva maximálně,“ uvedl k absenci defenzivní opory kouč Slavie Jaroslav Šilhavý.

Elegantního stopera tak bude třeba v obranné čtveřici nahradit – a alternativ se trenérovi vršovického klubu nabízí mnoho. Kapitán mužstva Jiří Bílek sice na Kypr cestuje jen jako morální podpora a do utkání nezasáhne, na svůj původní post se však může vrátit nyní spíše pravý obránce Michal Frydrych – a na pozici středního obránce zvládne zahrát i defenzivní středopolař Tomáš Souček.

„Bez Simona to nebude lehké, máme tady ale plno hráčů, kteří ho můžou nahradit. Uvidíme, co zvolí trenér. Když zvolí mě, udělám všechno pro to, abychom zvítězili,“ řekl slávistický odchovanec.

Ještě jeden problém však musí slávistický kouč řešit. Do už tak širokého slávistického kádru přibyly v poslední době dvě nové posily – na soupisku pro Ligu mistrů však před play-off může Slavia dopsat jen jedno jméno.

Na Kypru si zahraje buďto levý obránce Eduard Sobol, jenž si premiéru v novém dresu odbyl o víkendu v lize, či Miroslav Stoch, který do Edenu přestoupil z tureckého Fenerbahce. Čas na volbu má Jaroslav Šilhavý do dnešní půlnoci.

O tom, který z hráčů bude na soupisku dopsán, bude jasno v nejbližších hodinách - kdo nakonec zaujme Deliho místo ve středu červenobílé obrany, ukáže až úterní večer. Utkání APOEL – Slavia začíná ve 20.45 a přímým přenosem jej vysílá Radiožurnál.

jap, jsu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme