První překvapení turnaje. Island remizoval s vicemistry světa z Argentiny 1:1

Islandští fotbalisté si připsali první bod v historii mistrovství světa. S vicemistry z Argentiny remizovali 1:1, když se trefili Sergio Agüero a Alfred Finnbogason. O vítězství jihoamerického týmu mohl rozhodnout jeho kapitán Lionel Messi, ale nedokázal proměnit penaltu.

Aktualizováno Moskva (Aktualizováno: 16:56 16. 6. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas mezi Islandem a Argentinou

Zápas mezi Islandem a Argentinou | Zdroj: Reuters

Velkou šanci poslat tým vicemistrů světa do vedení měl v osmé minutě Nicolás Tagliafico. Ten se trefil hlavičkou do rozehrávky Lionela Messiho, ale jeho pokus spadl vedle dolního rohu islandské branky. Na druhé straně se minutu po něm dostal do zakončení Birkir Bjarnason, který ale přízemní střelou minul těsně argentinskou branku.

Argentina byla za svou ofenzivní snahu odměněna v 19. minutě. Sergio Agüero dostal křižnou přihrávku a v levé části šestnáctky se trefil tvrdou ranou do horního rohu brány.

Jihoameričané pak nepustili Islanďany do žádné velké šance, ale stejně dokázali seveřané srovnat. Z dorážky zakončil Alfred Finnbogason a zaznamenal tak první islandskou trefu v dějinách fotbalového mistrovství světa.

Na konci prvního poločasu se dožadovali argentinští hráči odpískání penalty. Eduardo Salvio trefil míčem ruku bránícího Ragnara Sigurdssona. Podle sudího Marciniaka byla však jen nastřelená a tak se ani přes protesty Argentinců pokutový kop nekonal.

Utkání Island - Argentina jsme sledovali online.

Stejný scénář s možnou penaltou se opakoval na druhé straně po příchodu z kabin. Tentokrát se balón otřel o ruku Argentinec Salvia, ani tento zákrok nevedl k odpískání od rozhodčího.

Nakonec se penalty přeci jenom hráči Argentiny dočkali. Po faulu na Agüera se k exekuci pokutového kopu postavil kapitán Lionel Messi. Jeho pokus ale dokázal Hannes Halldórsson vykrýt, když se dostatečně natáhl k levé tyčce.

Útočník Barcelony mohl znovu poslat svůj tým do vedení. Levačkou zakončoval z hranice vápna, ale jeho střela těsně minula levou tyčku Halldórssonovy brány. A opět to byl islandský gólman, který udržel svému týmu remízu, když zlikvidoval se štěstím pokus Povóna.

Ani další velký ofenzivní tlak nepřinesl Argentině kýžený gól a Island si tak zapisuje první bod v dějinách mistrovství světa.

Na programu šampionátu jsou v sobotu ještě dva zápasy. Od 18:00 se spolu utkají Peru s Dánskem a od 21:00 se odehraje souboj mezi Chorvatskem a Nigérií.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina D:
Argentina - Island 1:1 (1:1)
Branky: 19. Agüero - 23. Finnbogason. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.) - Geiger (video, USA). Bez karet. Diváci: 44.190.
Sestavy:
Argentina: Caballero - Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico - Mascherano, Biglia (54. Banega) - Meza (84. Higuaín), Messi, Di María (75. Pavón) - Agüero. Trenér: Sampaoli.
Island: Halldórsson - Sävarsson, Árnason, R. Sigurdsson, Magnússon - J. B. Gudmundsson (63. Gíslason), Gunnarsson (76. A. Skúlason), Hallfredsson, Bjarnason - G. Sigurdsson - Finnbogason (89. Sigurdarson). Trenér: Hallgrímsson.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme