Slíbili jste nám Ronalda, stěžují si korejští fanoušci po zápase Juventusu a chtějí odškodné

Korejští fotbaloví fanoušci požadují odškodnění za to, že minulý týden v přípravném utkání v Soulu nenastoupil v dresu Juventusu hvězdný Cristiano Ronaldo. Organizátor akce sliboval, že má smluvně podchyceno, že portugalský útočník odehraje proti výběru korejské ligy minimálně 45 minut. Jeden z nejlepších hráčů světa místo toho zůstal celý zápas na lavičce.

Soul Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo dal Atlétiku hattrick

Cristiano Ronaldo dal Atlétiku hattrick | Foto: Alberto Lingria | Zdroj: Reuters

Kvůli Ronaldově neúčasti se zformovala komunita protestujících na jednom korejském webu. Dva z nich už oslovili právníka, aby podal proti organizátorům - společnosti Fasta - žalobu. „Mnoho z nich si pořídilo vstupenky kvůli tomu, aby viděli Ronalda. Fasta tvrdila, že má smlouvu s Juventusem o tom, že Ronaldo odehraje alespoň poločas a zúčastní se autogramiády,“ řekl agentuře Reuters právník Kim Min-ki.

Ronaldo se vyhne stíhání za údajné znásilnění, podle žalobce nejde sexuální násilí prokázat

Číst článek

Ten pro své klienty požaduje kompenzaci ve výši 70.000 wonů (zhruba 1360 korun) za vstupenku a milion wonů (19.500 korun) za psychickou újmu. „Zatím tu společnost zažalovali dva lidé, ale stále mi volají další, takže očekávám, že jich bude zhruba o 60 tisíc víc,“ řekl právník Kim Min-ki s odkazem na vyprodaný stadion v Soulu.

Šéfka společnosti Fasta Robin Changová potvrdila, že skutečně byla s Juventusem podepsána smlouva a o tom, že čtyřiatřicetiletý Ronaldo nenastoupí, se dozvěděla deset minut před začátkem druhého poločasu. „Dohadovala jsem se o tom s viceprezidentem Juventusu Pavlem Nedvědem, který mi jen řekl: ‚Také bych byl rád, aby Ronaldo hrál, ale nechce. Promiňte, ale nic s tím nenadělám‘. Byla jsem hrozně zklamaná,“ řekla.

Fasta v sobotu zveřejnila prohlášení, že Juventus nedodržel svou část dohody. Vedení korejské ligy napsalo kvůli porušení kontraktu rovnou stížnost turínskému klubu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme