Slovácko prohrálo s Plovdidem na penalty a končí ve 2. předkole Evropské konferenční ligy

Fotbalisté Slovácka vypadli ve 2. předkole Evropské konferenční ligy s Plovdidem. Po porážce v Bulharsku 0:1 ve čtvrtek v normální hrací době domácí odvety vyhráli stejným výsledkem brankou Vlastimila Daníčka, skóre se i přes výraznou převahu Slovácka nezměnilo ani v prodloužení. Hrdinou penaltového rozstřelu se stal bulharský gólman Ilko Pirgov, který chytil střely Vlastimila Daníčka, Daniela Holzera a Tomáše Kohúta.

Uherské hradiště (Aktualizováno: 23:22 29. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odvetné utkání 2. předkola fotbalové Evropské konferenční ligy: 1. FC Slovácko - Lokomotiv Plovdiv (Bul.) v Uherském hradišti

Odvetné utkání 2. předkola fotbalové Evropské konferenční ligy: 1. FC Slovácko - Lokomotiv Plovdiv (Bul.) v Uherském hradišti | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

„Na penalty vůbec nemělo dojít. Měli jsme soupeře dorazit už dřív,“ litoval zahozených šancí v normální hrací době trenér domácích Martin Svědík.

„Všichni jsme je o den dříve trénovali a všichni je dávali. Pětka byla celkem jasná,“ vysvětlil obránce Stanislav Hofmann složení exekutorů pokutových kopů.

Slovácko historicky první účinkování na evropské půdě ukončilo hned ve 2. předkole. Dosud hrál tým z Uherského Hradiště v letech 2001 –2003 jen dnes už neexistující Pohár Intertoto. „Musíme makat v lize, abychom se do Evropy zase vrátili,“ konstatoval Hofmann.

Domácí začali odvetu očekávaným náporem a na bulharskou branku se valil jeden útok za druhým. V 5. minutě nedoskočil Sadílek na centr Petržely, nedlouho poté zase hlavičkoval do středu brány Cicilia.

Slováckému tlaku ale chyběla větší přesnost finálních přihrávek a často i jednoduchost v hledání skuliny v obraně soupeře. Ve 26. minutě ale přečíslili domácí pravou stranu soupeřovy obrany, Navrátil našel nabíhajícího Daníčka, který otevřel skóre a smazal manko z Plovdivu.

Rozhodly až penalty

Hosté se během první půle zmohli na několik brejků, z nichž ale žádný nespadal do kategorie gólových. Nejblíže k tomu měla akce Salinase a Minčeva, s kterou si poradil brankář Nguyen.

Fotbalisté Plzně porazili Brest a postoupili do 3. předkola Evropské konferenční ligy

Číst článek

Slovácko diktovalo průběh hry i na přelomu poločasů. Ve 47. minutě vystřelil nebezpečně Sadílek, ale gólman Pirgov ránu vyrazil. Po hodině hry to zkusil tvrdou přízemní střelou Cicilia, ale mířil těsně vedle.

Soupeř se dostal do jediné šance po hlavičce Ilijeva. Jinak čelil velké převaze domácích, kteří ale neproměnili šance Hofmanna, Jurečky a Sadílka a duel šel do prodloužení.

V něm už síla slovácké ofenzivy ochabla, do příležitostí se dostal i bulharský celek, ale rozhodnutí musely přinést až penalty. V rozstřelu se vyznamenal gólman Lokomotivu Pirgov, překonat ho dokázali jen Jurečka a Kadlec.

Gól zajistil Lokomotivu postup do třetího kola, kde se utká s FC Kodaň.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme