Slovenský šampion stále cítí křivdu. Podle Slovanu Faeřané pochybili, člen týmu nemá v těle protilátky

Už jsou to více než dva týdny, co pozitivní testy na koronavirus sebraly fotbalistům Slovanu Bratislava šanci bojovat v předkole na hřišti Klaksvíku o postup do Ligy mistrů. Slovenský šampion ale i odstupem času cítí křivdu. Podle klubového webu se navíc v těle údajně nakaženého fyzioterapeuta nenašly po dalších testech protilátky.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Slovanu Bratislava Dominik Greif

Brankář Slovanu Bratislava Dominik Greif | Zdroj: Reuters

„Výsledky testů ukázaly, že v organismu fyzioterapeuta se nenachází žádné protilátky na covid-19. Právě test na protilátky dokáže prokázat, zda i člověk bez příznaků překonal nemoc covid-19,“ uvedl slovenský celek na oficiálních stránkách.

Slovan Bratislava končí v předkolech bez boje, UEFA zkontumovala zápas ve prospěch soupeře

Číst článek

Je to komplikovaný příběh. Slovan Bratislava odcestoval na Faerské ostrovy v plné síle, po příletu ale měl fyzioterapeut týmu pozitivní test na koronavirus. Faeřané byli nekompromisní – čtrnáctidenní karanténa, hrát se nebude.

„Fyzioterapeut zůstal na Faerských ostrovech v karanténě další dva týdny. Nepociťoval žádné příznaky. Po návratu na Slovensko absolvoval testy na protilátky v akreditované laboratoři. Pro upřesnění – byl členem první výpravy,“ stojí v prohlášení.

Slovan totiž po uvalení karantény poslal na Faerské ostrovy záložní tým složený z náhradníků a dorostenců. Také u nich se ale prokázal jeden pozitivní test a nedošlo ani k odloženému utkání.

‚Cítíme se právem poškození‘

Zástupci slovenského šampiona už dříve informovali, že všichni členové obou výprav byli po návratu domů negativní. Faerské úřady jim ale přímo v místě plánovaného utkání podle dřívějších vyjádření bratislavského klubu znemožnily opakované protestování.

Celá záležitost došla až k Sportovnímu arbitrážnímu soudu, ten ale potvrdil předchozí verdikt Evropské fotbalové unie a zápas byl kontumován ve prospěch Klaksvíku. Belasí si tak zahrají pouze předkolo Evropské ligy.

„Výsledek testu na protilátky jen potvrzuje naše pochybnosti o testování a opatřeních, které byly vykonané na Faerských ostrovech. Uvědomujeme si, že ani tak nezvrátíme rozhodnutí UEFA, ale považovali jsme za podstatné tuto důležitou informaci zveřejnit. Cítíme se právem poškození,“ uvedl generální ředitel klubu Ivan Kmotrík mladší.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme