Slovan Bratislava končí v předkolech bez boje, UEFA zkontumovala zápas ve prospěch soupeře

Evropská fotbalová unie UEFA zkontumovala zápas 1. předkola Ligy mistrů mezi Slovanem Bratislava a Klaksvíkem ve prospěch týmu z Faerských ostrovů. Utkání se minulý týden nehrálo kvůli koronaviru v kádru slovenského mistra.

Tento článek je více než rok starý.

Nyon (Švýcarsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Slovanu Bratislava Dominik Greif

Brankář Slovanu Bratislava Dominik Greif | Zdroj: Reuters

O kontumačním vítězství 3:0 informoval na svém oficiálním webu Klaksvík, jenž se v druhém předkole ve středu utká v Bernu s tamními Young Boys. Jméno svého soupeře potvrdil i švýcarský klub.

Fotbalisté Plzně o klíčovou bitvu v Alkmaaru nepřijdou, testy na koronavirus měli negativní

Číst článek

Slovan se měl s Klaksvíkem na jeho hřišti střetnout minulou středu. V pondělí byla zjištěna nákaza covidem-19 u nejmenovaného hráče a funkcionáře a klub bez nich odcestoval k utkání. Podle prohlášení Slovanu byly testy ostatních členů výpravy negativní, přesto bylo utkání přeloženo na pátek.

Slovan kvůli tomu ve čtvrtek povolal z Bratislavy sedm hráčů, kteří nebyli v původní výpravě, a doplnil je o devět juniorů. Před odletem byli všichni negativní, ale na místě byl u jednoho člena provizorní nominace zjištěn koronavirus. Zápas byl proto zrušen a jeho osudem se začala zabývat disciplinární komise UEFA, jež rozhodla o postupu Faeřanů.

Generální ředitel Slovanu Ivan Kmotrík ml. už dříve uvedl, že se v případě kontumační porážky hodlá proti rozhodnutí odvolat.

Všetci členovia pondelkovej výpravy, ktorí sa vrátili na Slovensko, majú negatívne výsledky testov na Covid-19. V praxi to znamená, že hráči, realizačný tím a manažment boli negatívni aj na [FO] a ak by miestne úrady umožnili pretestovanie, mohli hráči zasiahnuť do zápasu.

10:54 – 24. 08. 2020

18 195

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme