Slovan Bratislava na Faerských ostrovech hrát nebude, v týmu se objevil další nakažený

Páteční zápas fotbalistů Slovanu Bratislava v 1. předkole Ligy mistrů na Faerských ostrovech proti Klaksvíku byl kvůli koronaviru ve slovenské výpravě zrušen. Uvedla to slovenská veřejnoprávní RTVS. O osudu duelu a případné kontumaci v neprospěch Slovanu musí rozhodnout evropská fotbalová organizace UEFA.

Tórshavn (Aktualizováno: 16:27 21. 8. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Slovanu Bratislava Dominik Greif

Brankář Slovanu Bratislava Dominik Greif | Zdroj: Reuters

Nákaza covidem-19 byla v pondělí zjištěna u nejmenovaného hráče a funkcionáře. Klub bez nich odcestoval k utkání, protože podle prohlášení Slovanu testy ostatních členů výpravy byly negativní. Utkání bylo přesto přeloženo a odehrát se mělo v pátek od 18 hodin SELČ. 

Fotbalová Olomouc má tři nakažené koronavirem, sobotní duel s Libercem je v ohrožení

Číst článek

Slovan kvůli tomu ve čtvrtek povolal z Bratislavy sedm hráčů, kteří nebyli v původní výpravě, a doplnil je o devět juniorů. Před odletem byli všichni negativní, ale na místě byl podle serverů nordlysid.fo a rosyni.fo u jednoho člena provizorní nominace zjištěn koronavirus. To s ohledem na pravidla místních úřadů znamenalo, že slovenský celek musel do karantény nebo se vrátit domů.

Zápas byl zrušen a reálně kvůli tomu hrozí, že Klaskvík bez boje postoupí do druhého předkola. To by outsidera potěšilo. „Domácí bohužel dělají všechno pro to, aby se nehrálo,“ řekl Kmotrík pro RTVS. 

Kontumací už v Lize mistrů skončil finálový duel kvalifikační fáze, který se neodehrál kvůli nákaze koronavirem v týmu Drity z Kosova. UEFA původně odložený zápas 12. srpna kontumovala 3:0 ve prospěch severoirského Linfieldu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme