Další zápas bez diváků. Bratislavský Slovan znovu pyká za rasistické pokřiky z tribun

Fotbalisté Slovanu Bratislava dostali od UEFA trest za rasistické pokřiky fanoušků i pro další zápas Evropské ligy. Bez diváků musí nastoupit 24. října proti Wolverhamptonu. Jiný trest si odpykal úřadující slovenský mistr již ve čtvrtek, kdy porazil Besiktas Istanbul 4:2. Tribuny nicméně prázdné nebyly, díky výjimce Slovanu fandily děti do 14 let.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slovanu Bratislava senzačně vypadli hned v 1. předkole Ligy mistrů s černohorskou Sutjeskou Nikšič

Utkání 1. předkola Ligy mistrů mezi Slovanem Bratislava a Sutjeskou Nikšič | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Další trest bratislavský klub obdržel za chování fanoušků v prvním zápase play-off proti PAOK Soluň (1:0), navíc musí zaplatit pokutu 50 000 eur (1,3 milionu korun). Pokřik mířený na řecké fotbalisty i jejich příznivce UEFA vyhodnotila jako diskriminaci vůči Romům. Slovan se proti trestu odvolal.

Fotbalisté Slovanu Bratislava narazí v Evropské lize na Besiktas, Bragu a Wolverhampton

Číst článek

V úvodním duelu skupiny proti Besiktasi pykal Slovan za nevhodné chování diváků z utkání 2. předkola s kosovským Feronikeli. Díky výjimce v pravidlech v ochozech fandilo více než pět tisíc dětí.

Uzavřením stadionu na jedno utkání byla potrestána i maďarská reprezentace. V domácím zápase kvalifikace o mistrovství Evropy proti Slovensku se diváci podle UEFA dopustili opakovaných rasistických a nenávistných projevů.

Maďarský svaz na webu informoval, že podobně jako Slovan pozve na zápas proti Ázerbájdžánu (13. října) děti. Součástí trestu je pokuta 60 000 eur.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme