‚Situace jako z juniorky.‘ Hoftych odkoučuje zápas s Hoffenheimem sám, z libereckého týmu zbylo torzo

Fotbalisté Liberce ve čtvrtek nastoupí k třetímu z šesti utkání základní skupiny Evropské ligy. Slovan se představí na půdě dosud stoprocentního lídra tabulky Hoffenheimu a roli mu ještě více ztížil výskyt koronaviru v týmu. Severočeši postrádají řadu opor, dohromady mají mimo hru hned 15 hráčů a trenér Pavel Hoftych bude moci využit jen pět členů obvyklé základní sestavy. Za německý celek kvůli zranění nenastoupí český obránce Pavel Kadeřábek.

Tento článek je více než rok starý.

Sinsheim (Aktualizováno: 21:00 4. 11. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Hoftych spolupracoval v předchozí trenérské kariéře s několika hráči současného kádru fotbalové jednadvacítky

Pavel Hoftych spolupracoval v předchozí trenérské kariéře s několika hráči současného kádru fotbalové jednadvacítky | Zdroj: Profimedia

„Testujeme se v tomto náročném období co tři dny. Postupně nám hráči po dvou, třech nebo čtyřech neprocházejí testy, i když maximální příznaky jsou mírné nachlazení. Za normálních okolností by byli za tři dny v tréninku. Zbyli nám čtyři hráči ze základní sestavy, plus se vrací Taras Kačaraba, který ale měsíc nehrál soutěžní zápas,“ řekl Hoftych v nahrávce pro média.

Liberec svůj zápas předkola Evropské ligy v Rumunsku sehraje, FSCB sehnalo na poslední chvíli hráče

Číst článek

„Zasáhlo to i členy realizačního týmu. Ve finále letím z realizáku jen já. To je situace, kterou jsem naposledy zažil u juniorky Zlína. Je to zajímavá a atypická situace, ale taková je doba. Potýká se s tím víc mančaftů,“ doplnil Hoftych.

Jména nakažených se v Česku běžně nezveřejňují. Jedním z pozitivně testovaných je brankář Filip Nguyen, který to oznámil na facebooku. Hoftych pak uvedl, že covid-19 mají i útočník Júsuf Hilál a někteří hráči patřící do kádru jednadvacítky, zároveň naznačil, že mezi pozitivně testovanými jsou i Jhon Mosquera, Jakub Pešek a Michal Sadílek.

Mužstvo nově doplnili Daniel Kosek, Kristian Michal, Miroslav Dvořák, brankář Lukáš Pešl, Radim Černický, Matyáš Kazda a nejnovější řecká posila Marios Purzitidis.

„Management musí tvrdě pracovat, aby dokázal doladit věci s UEFA. Ta nám včera musela otevřít A list na soupisce, aby se dal doplnit, jako to bylo třeba v případě FCSB. Pracovali jsme na tom, abychom sehnali hráče do procesu. Kluci, kteří s námi jedou z B-týmu, s námi ani netrénovali,“ uvedl Hoftych.

„Je velká škoda, že se s Hoffenheimem nemůžeme konfrontovat v plné palbě a že nebudou moci nastoupit kluci, kteří si to vybojovali. Naše mužstvo spolu bude hrát v tomto složení poprvé, spousta hráčů má za sebou měsíční herní pauzu. Nejhorší je právě nerozehranost. Kdyby běžela první nebo třetí liga, byli by hráči připravenější. Je to složité pro nás i pro ně,“ dodal Hoftych.

Severočeši zažili opačnou situaci ve 3. předkole na hřišti FCSB. Rumunský klub měl 15 nakažených hráčů a narychlo doplnil kádr o nové.

„Naše načasování je lepší než v případě FCSB, podařilo se nám postoupit do skupiny, což nikdo neočekával. Přinesli jsme finance do klubu v pravý čas, v těžké době. Všechno zlé je pro něco dobré. Dá se říct, že budeme mít mančaft skoro celý už promořený,“ podotkl Hoftych.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme