Mezi fotbalisty Slovenska se objevily první případy koronaviru, nakažení hráči jsou v izolaci

Slovenský obránce Denis Vavro a nejmenovaný člen realizačního týmu měli na fotbalovém mistrovství Evropy pozitivní test na koronavirus. Jde o první nakažené na šampionátu.

Tento článek je více než rok starý.

Petrohrad (Aktualizováno: 14:04 17. 6. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slovenska na Euru

Fotbalisté Slovenska na Euru | Zdroj: Reuters

Den před zápasem základní skupiny se Švédskem o pozitivních testech informoval trenér slovenské reprezentace Štefan Tarkovič s tím, že oba nakažení se cítili dobře a byli bez příznaků. Oba byli okamžitě umístěni do izolace.

„Spolupracujeme s ruskými úřady a řídíme se manuálem UEFA. Udělali jsme všechny kroky, abychom zamezili dalšímu šíření. Situaci stále vyhodnocujeme a brzy přijmeme další opatření,“ citoval Tarkoviče server šport.sk.

„Takové věci se stávají a žijeme v takové době. Od viru se jen velmi těžko můžeme izolovat. Otestovali jsme i širší okolí, tedy logistický tým a další lidi, kteří se o nás starají,“ uvedl Tarkovič s tím, že pozitivní test měl i řidič týmového autobusu.

Nákaza se v týmu objevila i přesto, že národní tým se pohybuje v uzavřené bublině a dodržuje všechna opatření. „Mrzí mě to především kvůli tomu, že na to doplatí hráč, který má kariéru před sebou a na turnaj se těšil,“ dodal Tarkovič.

Slovensko do mistrovství Evropy vstoupilo výhrou 2:1 nad Polskem. V pátek nastoupí proti Švédsku a vítězství mu zajistí postup do osmifinále. Posledním soupeřem Tarkovičova výběru ve skupině bude Španělsko.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme