Podezření z korupce a manipulace s výsledky. Na Slovensku vyšetřují jedenáct fotbalistů

Disciplinární komise Slovenského fotbalového svazu pozastavila činnost 11 hráčům a jednomu trenérovi. Jsou podezřelí z korupce a snahy ovlivnit výsledky v zápasech první a druhé ligy za účasti týmů Tepličky nad Váhom, Rimavské Soboty, Bardejova a Zlatých Moravců.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Ve spolupráci s Národní protikorupční jednotkou a UEFA se nám podařilo odhalit manipulace zápasů ve slovenských soutěžích. Byly organizované převážně kvůli zisku ze sázení. Zápasy byly ovlivňovány prostřednictvím organizované skupiny tvořené zejména lidmi z Ukrajiny, kteří byli zadrženi policií,“ řekl na úterní tiskové konferenci bezpečnostní manažer svazu Peter Dedík.

Slovenským fotbalem otřásá korupční skandál mistrovské Trnavy, ta obvinění odmítá

Číst článek

Ovlivněny byly podle vyšetřovatelů zápasy druhé ligy Rimavská Sobota - Teplička nad Váhom (v ročníku 2015/16), Poprad - Rimavská Sobota (2015/16), Bardejov - Skalica (2016/17), Bardejov - Nitra (2016/17) a dva prvoligové duely Zlaté Moravce - Trenčín (2016/17) a Žilina - Zlaté Moravce (2017/18).

Suspendace se týká bývalých hráčů Tepličky nad Váhom Lukáše Mravce, Petra Kosy, hráčů Rimavské Soboty Mateje Vargice, Petra Petrána, Marka Prošovského, Michala Pintéra ze Zlatých Moravců a hráčů Bardejova Richarda Nováka, Ladislava Šostáka, Michala Hamulaka, Vladimíra Staša a Vladimíra Andraščíka. Suspendovaným trenérem je Jozef Kukulský z Bardejova.

Jde o druhý korupční skandál ve slovenském fotbale v krátké době. Na začátku června policie uvedla, že nejmenovaný muž uplácel soupeře v zápasech Spartaku Trnava, úřadující mistr to odmítl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme