‚Něco takového jsem ještě neviděl.‘ Fotbalový svět řeší kuriózní gól Smitha Rowa v Premier League

Záložník Arsenalu Emile Smith Rowe otevřel skóre šlágru kola fotbalové Premier Legaue proti Manchesteru United neobvyklým způsobem. Jeho rána zpoza pokutového území proletěla kolem ležícího gólmana, který se svíjel v bolestech. Rozhodčí nakonec po poradě s videorozhodčím gól uznal.

Manchester Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střela záložníka Arsenalu Emila Smitha Rowa

Střela záložníka Arsenalu Emila Smitha Rowa | Zdroj: Reuters

„Hra se většinou zastaví, když se brankář svalí na zem. Nevím, jestli to byla chyba rozhodčího. Ale chyby se stávají. I hráči dělají chyby,“ hodnotil po vítězném zápase pro Amazon TV Bruno Fernandes, střelec jednoho z gólů Manchesteru. „Něco takového jsem ještě neviděl. Ale videorozhodčí to zkontroloval a gól uznal,“ vysvětloval trenér hostujícího Arsenalu Mikel Arteta. 

Manchester United doma jen remizoval s Evertonem, do čela jde Chelsea. Otřesený Vydra musel střídat

Číst článek

Smith Rowe se dostal k zakončení potom, co domácí obrana odvrátila roh na hranici vápna. Mezitím ale záložník rudých ďáblů Fred přišlápl kotník svému branakáři Davidu De Geovi, který se okamžitě skácel na zem.

Rána z voleje tak proletěla kolem bezmocného gólmana do sítě. Gunners ale neslavili, hlavní sudí Martin Atkinson totiž hvízdnul do píšťalky a branku neuznal.

Pak ale přišel signál od videorozhodčího a Atkinson ukázal na středový kruh. Gól platil. Nic na tom nezměnili ani rozčílení hráči United.

„Gól musel platit. De Geu protihráč nefauloval a rozhodčí Atkinson písknul do píšťaly až po vstřelení gólu. Ale něco tak mimořádného jsem snad ještě neviděl,“ komentoval incident při vysílání Amazon TV bývalý rozhodčí Marc Clattenburg.

„Faul jsem neviděl. Není důvod, aby gól neplatil,“ souhlasil ve stejném přenosu rekordní střelec soutěže Alan Shearer.

Bývalý brankář anglické reprezentace Bob Green ale namítal: „Použijte selský rozum. Nemůžete chytit míč, když jste zraněný a zády ke hře.“

Podobná situace

Green moc dobře ví, jak se De Gea cítil. V zápase za B tým Anglie proti Bělorusku v roce 2006 měl také smůlu. Navzdory jeho zranění branka platila. „Ten běloruský hráč se mi tehdy vysmál do obličeje,“ stěžoval si při komentování zápasu pro BBC Radio 5. 

Také připomněl zápas Premier League mezi West Hamem a Evertonem v roce 2000. Zraněný gólman Evertonu tehdy neinkasoval. Útočník Hammers Paulo di Canio si ho totiž všiml a hru přerušil. „Myslím, že v tomhle případě o tom Smith Rowe nevěděl,“ dodal Green.

Manchester United si tak po výhře 3:2 odvezl všechny body. I díky Cristianu Ronaldovi, který vstřelil dvě branky a překonal hranici 800 kariérních gólů.  

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme