Zdrcení fanoušci Dortmundu vzpomínali na Karla Gotta. Pro fotbalový klub složil i píseň

Zpráva o úmrtí českého zpěváka Karla Gotta zasáhla miliony fanoušků - a to i těch fotbalových. Řada z nich dorazila do Prahy na středeční utkání Ligy mistrů mezi Slavií a německou Borussií Dortmund. Právě v Německu byl držitel 42 Českých slavíků nesmírně populární.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klubové barvy Borussie jsou žlutá a černá a i její fanoušci jsou dle svých slov takovými „včelkami“ německého fotbalu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Němečtí fanoušci zavzpomínali na Karla Gotta. Co pro ně znamenal si poslechněte v příspěvku Davida Nyče

„Zrovna v Dortmundu byl hodně známý, protože nazpíval několik písniček pro fanoušky našeho klubu. Nejznámější je ta s melodií Včelky Máji. Zpívá se v ní - jsme černožlutí, jako včelka Mája,“ vzpomíná pro Radiožurnál jeden z fanoušků, který přijel do Prahy podpořit svůj klub v utkání Ligy mistrů.

Soupeř pražské Slavie v základní skupině Ligy mistrů umístil na svůj oficiální twitterový účet i fotku Karla Gotta a připsal k ní vzkaz: „Odpočívej v pokoji, Karle!“ Český zpěvák je na ní zachycen s klubovou legendou Norbertem Dickelem.

Gott měl i ke Slavii blízko. „Den si již nejde užít. Můžeme jen bojovat a zkusit vyhrát na vaši počest. Čest vaší památce, Mistře!“ připojil se na twitteru předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Den si jiz nejde uzit. Muzeme jen bojovat a zkusit vyhrat na Vasi pocest. Cest Vasi pamatce, Mistre!

12:01 – 02. 10. 2019

23 590

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme