Žalobce navrhl pro ruské fotbalisty Kokorina a Mamajeva tresty vězení za napadení

Státní žalobce požaduje pro ruské fotbalisty Alexandra Kokorina a Pavla Mamajeva, kteří jsou souzeni za loňské napadení v centru Moskvy, nepodmíněné tresty. Podle agentury RIA Novosti navrhl prokurátor pro osmadvacetiletého Kokorina trest vězení na rok a půl a pro třicetiletého Mamajeva o měsíc kratší.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Alexandr Kokorin u soudu v Moskvě

Fotbalista Alexandr Kokorin u soudu v Moskvě | Foto: Evgenia Novozhenina | Zdroj: Reuters

Incident se odehrál v říjnu minulého roku. Podle záběrů bezpečnostních kamer skupina útočníků, mezi nimiž byli i oba fotbalisté, zbila a zkopala na ulici muže. Další pak napadli v kavárně poté, co je napomínali kvůli přílišnému hluku. Podle svědků byli oba ruští hráči pod vlivem alkoholu a zřejmě i drog. Mezi zraněnými byli dva vysoce postavení ministerští úředníci.

Ve čtvrtek Kokorin rozhodl zápas proti Slavii, teď mu hrozí vězení za napadení úředníků

Číst článek

Útočník Petrohradu Kokorin necelý týden před incidentem rozhodl gólem o výhře 1:0 nad Slavií ve skupině Evropské ligy. Záložník Mamajev působil v Krasnodaru. Policie po vyšetření případu oba obvinila z výtržnictví a hrozilo jim až sedm let vězení.

Mamajev a Kokorin popudili fanoušky i své zaměstnavatele už bujarým večírkem v Monte Carlu krátce po brzkém vyřazení ruské reprezentace z mistrovství Evropy 2016. Tehdy byli přeřazeni do rezervních týmů Petrohradu a Krasnodaru, navíc dostali vysoké pokuty.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme