Ruští fotbalisté Alexandr Kokorin a Pavel Mamajev dostali za napadení 18 a 17 měsíců

Ruští fotbaloví reprezentanti Alexandr Kokorin a Pavel Mamajev půjdou za loňské napadení několika lidí v centru Moskvy do vězení. Kokorin dostal u moskevského soudu 18 měsíců nepodmíněně, Mamajev 17. Podle svědků byli oba ruští hráči při incidentu pod vlivem alkoholu a zřejmě i drog. Oběma hrozil až sedmiletý trest.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský fotbalista Alexandr Kokorin byl odsouzen k 18 měsícům vězení za napadení

Ruský fotbalista Alexandr Kokorin byl odsouzen k 18 měsícům vězení za napadení | Foto: Tatyana Makeyeva | Zdroj: Reuters

Napadení se odehrálo v říjnu minulého roku. Podle záběrů bezpečnostních kamer skupina útočníků, mezi nimiž byli i oba fotbalisté, zbila a zkopala na ulici muže. Další pak napadli v kavárně poté, co je napomínali kvůli přílišnému hluku. Mezi zraněnými byli dva vysoce postavení ministerští úředníci.

Osmadvacetiletý útočník Zenitu Petrohrad Kokorin si zahrál na jednom světovém a dvou evropských šampionátech, ve 48 utkáních za Rusko vstřelil 12 gólů. O dva roky starší záložník Krasnodaru Mamajev má na kontě 15 reprezentačních startů, zúčastnil se Eura 2016.

Vedle vězení čeká oba fotbalisty i postih od klubů, které jejich chování odsoudily. Navíc jim od etické komise svazu hrozí až doživotní zákaz působení v ruských fotbalových soutěžích.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme