Španělská La Liga začíná. Bezpečnostní opatření zůstávají stejná jako v minulých letech

Teroristické útoky ve Španělsku neovlivní začátek fotbalové La Ligy. Ta začíná už v pátek soubojem mezi Valencií a Laganasem. Bezpečnostní složky budou monitorovat dění před stadiony, kde budou i předsunuté kontroly. Tato opatření už však fungují delší dobu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha, Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté FC Barcelona (ilustrační fotografie)

Fotbalisté FC Barcelona (ilustrační fotografie) | Zdroj: Reuters

Španělská liga nebude ohrožena čtvrtečním teroristickým útokem v Barceloně. Národní svaz vydal doporučení všem klubům La Ligy i nižších soutěží, aby uctily památku obětí minutou ticha před zápasem.

Minuta ticha. Španělský fotbal uctí oběti teroristického útoku v Barceloně

Číst článek

Nejvyšší španělská soutěž, La Liga, začíná v pátek soubojem mezi Valencií a Leganesem. Barcelona vstoupí do sezony až v neděli, kdy bude hrát na domácím stadionu Camp Nou s Betisem Sevilla.

Zvýšená bezpečností opatření při zápasech nebudou. Diváci budou procházet standardní kontrolou. Bezpečností složky budou monitorovat i dění před stadiony.

Právě tam budou i takzvané předsunuté kontroly, aby se zamezilo něčemu podobnému, co se stalo před časem v Paříži. Zde atentátník odpálil výbušninu ještě před vstupem na stadion. Podobné kontroly už se provádějí delší dobu, takže nejde o novinku zavedenou v reakci na teroristický útok.

„Lidé neradi sledují fotbal doma u televize. Oni raději jdou do hospůdek a tam se dívají společně s kamarády,“ popisuje pro Radiožurnál místní způsoby Míla Říhová Dubšíková, která v Barceloně žije.

„V domě, kde bydlím, je v přízemí restaurace, kde se lidé scházejí. Fandí fotbalu a všechna utkání tam společně sledují. Stojí třeba i venku, koukají na ty velkoplošné televize. Je to skvělá atmosféra to takhle sledovat. Myslím, že lidi se nebudou bát a klidně budou dát chodit,“ věří Říhová Dubšíková.

Je tedy jasné, že Španělům ani teroristický útok nevezme jejich lásku k fotbalu. La Ligu tak budou dál sledovat nejen na stadionech ale i v ulicích a barech.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme