Vacka čeká první zápas v zelenobílém. ‚Bude patřit mezi nejlepší hráče ligy,‘ očekává kouč Bohemians

Vůbec poprvé si záložník Kamil Vacek zahraje v dresu Bohemians a poprvé v kariéře proti Spartě. Po návratu do české ligy se bývalý reprezentační hráč představí poprvé domácím fanouškům na stadionu, kde odehrál doposud své nejlepší sezony.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamila Vacka čeká první ligový start za Bohemians

Kamila Vacka čeká první ligový start za Bohemians | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

„Nezáleží na tom, jestli hrajeme na Spartě, nebo přátelák v Uhříněvsi. Strašně si vážím toho, že můžu fotbal dělat profesionálně, a takhle jsem nad tím nepřemýšlel,“ řekl Kamil Vacek na tiskové konferenci Bohemians před začátkem jarní části soutěže.

Gólman mě nezná a určitě skočí, věřil Souček. O výhře Slavie rozhodl penaltou doprostřed branky

Číst článek

V tréninkovém centru Bohemians v Uhříněvsi toho Kamil Vacek zatím moc nenahrál. Poté, co přišel hostovat z dánského Odense, podlehl jako téměř celý tým chřipkové epidemii. Trenér vršovického klubu Martin Hašek tak zatím zimní posilu v zápase neotestoval.

Očekávání má ale velká. „V loňském roce odehrál velmi málo utkání a bude potřebovat pár zápasů, aby přišel rytmus. Ale zásadní je, že je zdravý a má natrénováno. Pokud bude zdravý, bude ve druhé polovině jara patřit mezi nejlepší hráče ligy,“ věří trenér Martin Hašek.

‚Tréninky mají hlavu a patu‘

Kamil Vacek se Martinem Haškem znají už ze Sparty. Hašek mu tehdy hodně pomohl, aby se po zraněné mohl vrátit z B týmu Sparty mezi ligovou jedenáctku. Proto jejich setkání v Bohemians není úplně náhodné.

I možnost obnovení spolupráce s bývalým trenérem, přiměla dvojnásobného českého šampiona k příchodu do Ďolíčku:

„Je to skvělý trenér. Můžu to porovnat a tréninky mají hlavu a patu. Ví, co chce. A věřím, že má před sebou obrovskou trenérskou budoucnost. Má dar, že z každého hráče dokáže dostat maximum,“ chválí svého kouče největší zimní posila Bohemians.

Ve 20. kole se vršovičtí fotbalisté v čele s Kamilem Vackem pokusí na Letné porazit Spartu. Tři body brali Bohemians v lize proti Spartě naposledy v roce 2001. Zápas začíná v 17 hodin a server iROZHLAS ho nabídne v online přenosu.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme