Sparta byla v závěru bezmocná, říká Jan Polák. Zbrojovka se prosadila bojovností a soudržností

V tabulce byli poslední, dosud nevyhráli ani zápas, jako první zažili změnu trenéra. Přesto dokázali fotbalisté Brna jako první tým v sezoně porazit pražskou Spartu. V rozhovoru pro Radiožurnál Jan Polák chválil týmový výkon Zbrojovky.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Polák vstřelil Spartě rozhodující gól

Jan Polák vstřelil Spartě rozhodující gól | Foto: Igor Zehl | Zdroj: ČTK

První výhru sezony máte zrovna v zápase se Spartou, co na to říct?

Asi nic jiného, než že to je super. Těžko bychom si představovali, že sezonu začneme takhle špatně, bohužel to tak bylo. Za tenhle zápas jsme rádi, že jsme získali tři body, ty jsou důležité.  

Sparta prohrála na hřišti posledního Brna, Liberec uspěl v Karviné

Číst článek

Jak moc důležitý byl váš gól z 23. minuty?

Nechci se chválit, ale byl to super začátek. V týdnu jsme se na tyhle momenty připravovali a povedlo se. „Pilda“ (Tomáš Pilík, pozn. red) to super kopl, já jsem tam naběhl a se štěstím jsem to líznul a spadlo to tam.

Určitě to byl důležitý gól, protože jsme se trošku zatáhli a Sparta musela víc tvořit, což jim moc nešlo. Dali jsme na 2:0 a pak už byla Sparta ve hře trošku bezmocná.

Zbrojovka se soustředila sama na sebe, ale přeci jen, nepřekvapilo vás, jak Sparta klopýtá?

Tohle už jsem zažil ve Wolfsburgu, kde bylo strašně moc hráčů. Trenér Magath si vodil neustále nějaké hráče a ti ostatní byli na odpis. Hodně to tam rotovalo a výsledky se nedařily, ale na Spartě určitě vědí, co dělají. Ty změny si musí sednout. Zažil jsem to i Norimberku, kde to trvalo tři čtvrtě roku. Ale konec ke Spartě, bavme se o nás.

V čem byla změna oproti minulému týdnu, kdy jste prohráli 0:3 v Olomouci?

Hlavně bojovnost a soudržnost. Jeden pomáhal druhému. Sice mě mrzí, že to začlo dneska a nebylo to od začátku sezony, protože v přípravě byly dobré momenty, ale pak na nás padla deka. Ale to, že jsme porazili Spartu, neznamená, že to půjde samo. Měli bychom si uvědomit, jak jsme dneska bránili a pomáhali si, od toho bychom měli začínat.

Příprava tedy spočívala v mentálním nastavení?

Každý si musí uvědomit, kde jsou začátky fotbalu. Chtěli jsme to zkoušet od začátku sezony fotbalově a moc se nám to nedařilo. Je možné, že budeme muset přejít na variantu soubojů a dobrého bránění. Třeba budeme sbírat body. Fanoušky více zajímá bojovnost než předvedená hra, když pak prohrajete 0:3.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme