Sparta dotáhla hostování Biabianyho. Připraven by měl být už na Mladou Boleslav

Fotbalová Sparta přivedla jedenáctou posilu v letním přestupovém období. Sestavu Letenských rozšíří francouzský záložník Jonathan Biabiany z Interu Milán. Podle informací médií je součástí dohody také opce na přestup ve výši čtyř milionů eur.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouz Jonathan Biabiany.

Francouz Jonathan Biabiany. | Foto: AC Sparta Praha

Opce by měla vejít v platnost v případě, že si Sparta zajistí účast v příštím ročníku Ligy mistrů. O příchod Biabianyho usilovala Sparta už v červnu. O hráče stál kouč Andrea Stramaccioni, který Francouze zná ze společného působení v Interu Milán.

„Spartu znám jako velký tým. Je pro mě výzvou.“

Jonathan Biabiany (Nová posila Sparty)

„Jednání začala v červnu, kdy mi volal trenér, ale potřeboval jsem si vzít čas na rozmyšlenou,“ prozradil po příchodu na Letnou pro oficiální web Sparty Biabiany. „Chtěl jsem se zachovat seriózně ke svému týmu a myslel jsem i na rodinu, protože mám těhotnou manželku,“ dodal. „Doufám, že mě spoluhráči uvedou do herního systému a do hry samotné.“

Devětadvacetiletý krajní záložník, jenž vyniká především svou rychlostí, trénuje se Spartou od středy a připraven by tak měl být na pondělní duel v Mladé Boleslavi. „Za trenérem Stramaccionim jsem přišel rád. Spartu znám jako velký tým. Je pro mě výzvou,“ prohlásil Biabiany.

Jedenáctý díl skládačky. Spartu posílí z Interu rychlonohý Francouz Biabiany

Číst článek

Rodák z Paříže se v 16 letech přesunul do Interu Milán a od té doby působil v Itálii. Prošel Chievem, Modenou, Parmou, Sampdorií a v roce 2015 se vrátil do Interu poté, co musel na devět měsíců přerušit kariéru kvůli problémům se srdcem. V italské lize má odehráno 188 duelů, v nichž nastřílel 22 branek.

V minulé sezoně Biabiany nedostával v Interu prostor, v lize odehrál jen dvě minuty v derby s AC Milán. Zahrál si však v Evropské lize, když Inter doma porazil 2:1 právě Spartu.

„Spartu si pamatuju jako těžkého soupeře, běhavý, dobře organizovaný tým, hrající s velkým nasazením. Jelikož do nové sezony posílila zahraničními hráči, věřím, že k nasazení přidá ještě větší herní kvalitu a bude úspěšná,“ dodal Biabiany.

sob, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme