Vrba: Každý postup do jarní části evropské soutěže je pro české mužstvo obrovský úspěch. Řadím ho vysoko

Po pěti letech si fotbalisté Sparty zahrají evropské poháry i na jaře. Po výhře 2:0 nad Brøndby Kodaň v závěrečném kole skupiny Evropské ligy udrželi Pražané třetí místo v tabulce a čeká je únorové play-off Evropské konferenční ligy.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty slaví gól proti Brøndby Kodaň

Fotbalisté Sparty slaví gól proti Brøndby Kodaň | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Letnou zněla klubová hymna Sparty a její slova se stejně jako proti Glasgow Rangers naplnila díky gólu obránce Dávida Hancka. I proti Brøndby Kodaň vstřelil slovenský reprezentant vítěznou branku.

Přehrát

00:00 / 00:00

I díky gólům Dávida Hancka Sparta přezimuje v evropských soutěžích. Více si poslechněte v reportáži Tomáše Petra

„Hrdinou bych to nenazval, ale jsem rád, že se nám podařilo zvítězit v takovém zápase, kde šlo o všechno, a že na jaře můžeme pokračovat v evropských pohárech. Jsem za to rád, hlavně za týmový výkon. Myslí, že jsme bojovali a že jsme tam nechali všechno,“ popsal Hancko.

Sparta v závěrečném utkání Evropské ligy porazila dánské Bröndby 2:0, na jaře ji čeká Konferenční liga

Číst článek

Po dlouhých pěti letech přezimují fotbalisté Sparty v evropských pohárech. „Každý postup do jarní části soutěže je pro české mužstvo obrovský úspěch. Takže to řadím hodně vysoko,“ prohlásil trenér fotbalové Sparty Pavel Vrba po posledním utkání základní skupiny Evropské ligy.

Soupeře pro únorové play-off Evropské konferenční ligy se fotbalisté Sparty dozví po pondělním losu. Možností je sedm: Maccabi Tel Aviv, Partizan Bělehrad, Bodø/Glimt, Randers, PAOK Soluň, Karabach nebo jeden z dvojice Vitesse Arnhem – Tottenham.

„Myslím si, že každý takový postup je pro hráče i klub hodně důležitý. Věřím tomu, že hráčům zkušenosti, které sbírají nejen teď ve skupině, ale věřím, že i v jarní části soutěže, se vrátí v příštích letech. Myslím si, že Sparta má hodně zajímavé mužstvo, hlavně perspektivní,“ tvrdí trenér fotbalové Sparty Pavel Vrba.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme