Pokuta a zavřený sektor. Sparta pyká za chování svých příznivců v Příbrami

Disciplinární komise LFA potrestala Spartu za chování jejích příznivců při ligovém zápasu v Příbrami. Letenský klub zaplatí 200 tisíc korun a navíc pro jeho fanoušky bude uzavřen sektor hostí na Julisce.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příznivci Sparty zaházeli hrací plochu pyrotechnikou

Příznivci Sparty zaházeli hrací plochu pyrotechnikou | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

„Disciplinární komise bude pokračovat v nulové toleranci k používání pyrotechniky a zejména potom k vhazování pyrotechniky na hrací plochu a jiných prostor stadionu,“ okomentoval rozhodnutí disciplinárky její předseda Richard Baček.

Záložník Teplic Kučera urazil Spartu i Berbra, etická komise mu uložila pokutu 60 tisíc

Číst článek

Na zasedání komise po posledních kolech byla potrestána polovina Fortuna ligy. Nejvyšší pokutu – 200 tisíc korun, vyfasovala Sparta za masivní použití pyrotechniky v Příbrami. Sparťané navíc nesmí do sektoru pro hosty pří příštím venkovním zápase, ten ale letenský tým hraje na Dukle.

Sparťané na zápase v Příbrami oděni do černého protestovali proti současnému vedení klubu a výsledkům. Hrací plochu zaházeli pyrotechnikou a několikrát i sněhovými koulemi.

Pokuty dostaly i další kluby. Slovácko má zaplatit 90 tisíc korun za chování fandů při zápase s Duklou, navíc má podmíněně uzavřený sektor pro aktivní příznivce.

80 tisíc korun pokuty dostal Baník za oslavy výročí fanouškovské organizace v zápase s Bohemians. Slavia a Příbram mají platit 50 tisíc korun.

Nejmenší pokuty, 20 tisíc korun, dostaly Plzeň, Jablonec a Bohemians.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme