Sparta může proti Plzni zasáhnout do boje o titul. My už hrajeme o třetí místo, uznává Vácha

Je to už něco přes tři roky od chvíle, kdy fotbalová Sparta v ligovém utkání naposledy porazila Plzeň. Od té doby na bodový zisk ze soubojů s Viktorií čeká. Prolomit nepříznivou sérii chtějí Pražané dnes - i přesto už by je ani tenhle úspěch výrazně nepřiblížil mistrovskému titulu. Souboj rivalů odvysílá Radiožurnál v přímém přenosu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeň bude hrát na Spartě o titul, domácí se snaží udržet třetí místo

Plzeň bude hrát na Spartě o titul, domácí se snaží udržet třetí místo | Zdroj: ČTK

„Zápas se Spartou bude velmi důležitý. Máme bod náskok. Když se nám podaří vyhrát, budeme pořád první. A to je náš cíl pro tuhle sezonu," říká pro Radiožurnál Patrik Hrošovský. Pro něj a jeho plzeňské spoluhráče by taková varianta znamenala titul a mistrovskou radost potřetí za sebou.

Jenže bod navíc je po vítězství Slavie jen teoretický - Viktoria musí vyhrát.

Souboje se Spartou byly v posledních letech asi nejsledovanějšími v lize, pokaždé se týmy praly o první místo. Teď to platí jen napůl. „Je to zvláštní situace, že se v tomhle zápase nebude rozhodovat o titulu pro nás. Ale máme svých starostí dost," neskrývá sparťanský záložník Lukáš Vácha, že v pražském týmu - hlavně v jarní části sezóny - zrovna neskáčou radostí nad vlastními výkony.

Bitvu o titul sparťané sledují z dálky. „Není čas se za něco schovávat. Musíme si jasně říct, že hrajeme o třetí místo a udělat všechno pro to, abychom skončili třetí," dodává.

I když Sparta nehraje přímo o první místo, zápas může ovlivnit přetahovanou mezi Slavií a Plzní. „Tak to nevnímám. Vím, že jsou nahoře dva týmy, ale nezajímám se o jiné. Jsem ve Spartě a snažíme se, abychom jako Sparta zápasy vyhráli a dohráli sezonu na té úrovni, na kterou má Sparta zázemí," nastavuje si cíle Petr Rada.

I v plzeňské Viktorii jsou na pozoru, i přesto, že sparťané nezáří a nejde tentokrát o přímý souboj o titul.

„Je to vždycky vyhecované. Sparta má kvalitní kádr a dokázala, že taková utkání umí hrát. Příkladem může být derby se Slavií, kdy se vypjala k velkému výkonu," varuje plzeňský trenér Zdeněk Bečka.

Zápas mezi Spartou a Plzní začne v půl šesté na Letné. Radiožurnál ho odvysílá v přímém přenosu.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme